Hirdetés

Visszatekintő: A csúcson fejezi be pályafutását Vizicsacsi

Néhány hete még világbajnoki negyeddöntőt játszott a háromszoros VB győztes ellen, tegnap már a visszavonulásáról posztolt. Összefoglaltuk Viziacscsi pályafutását.

Hirdetés

Az egykori unikornis kígyós mezben ért fel karrierje csúcsára, de nem sokkal azután, hogy Faker és Khan ellen megküzdött Madridban a 2019-es Worlds negyeddöntőjében, Kiss "Vizicsacsi" Tamás hivatalosan is bejelentette visszavonulását a profi League of Legends játékoskarriertől. Magyarország messze legeredményesebb idézője mögött elképesztő teljesítménye sorakoznak, amiket büszkén sorolhatunk fel nektek. Tekintsünk vissza közösen a 26 éves pécsi srác fordulatokban bővelkedő pályafutására!

Mielőtt rákapott volna a LoL ízére, sakkozással és Age of Mithologyval töltötte szabadidejét Csacsi, sőt StarCraft II-ben a világ 50 legjobb játékosa között tartották számon. Miután ráunt a Blizzard sci-fi stratégiájára, úgy döntött, hogy a Riot MOBA-jában próbálja ki magát. 2013-ban az Animate eSports csapatában küzdött meg a nemzetközi ellenfelek ellen, majd az Eternity Gaming kötelékében töltött el nagyon rövid időt. A külföldi szárnypróbálgatások után hazatért és a WiLD színeiben gyakorolt tovább, majd 2014-ben lehetősége nyílt, hogy az akkor megalakuló Unicorns of Love-ban átvegye a kezdő topos szerepét. Innentől indult el valódi nemzetközi karrierje és ismerhette meg a világ, milyen is az, amikor lecsap Poppy pörölye.

Unicorns of Love korszak (2014 - 2017)

A csapatnak és Csacsinak hosszú út vezetett az LCS döntőig, amihez először a kisebb tornákon és csapatokon kellett átverekedniük magukat. A Go4LoL kupákon szerzett bajnoki címek az önbizalom növelésére jók voltak, de magasabb körökben ezek nem sokat számítottak. Fokozatosan fejlődtek és szoktak össze a játékosok, de az átütő sikerre egészen 2014 szeptemberéig várni kellett, amikor a Vizicsacsi, Gilius, PowerOfEvil, Vardags, Hylissang ötös óriási csatában kivívta magának a jogot, hogy elindulhasson a 2015-ös tavaszi LCS szezonban. A harmadik meccsre szívesen emlékszik vissza minden rajongó, ugyanis Kev1n Mundoja ellen megérkezett az a Poppy, ami végigkísérte Csacsit egész pályafutása során. A szokatlan pick azért is volt különleges, mivel 0-2-es hátrányban döntött úgy a magyar játékos, hogy itt az ideje valami váratlan húzásnak. Végül Poppy tökéletesen bevált és az UoL 3-2-re megfordította a párharcot.

A 2015-ös LCS tavaszi szezon parádésan indult Csacsiék számára, ugyanis újoncként egészen a döntőig meneteltek. A végső állomáson az S1 világbajnoka, Európa legnagyobb múltra visszatekintő LoL csapata várta őket. A Fnatic óriási csatában 3-2-re tudta csak felülmúlni az unikornisokat, így a világbajnoki szereplés ekkor még nem jött össze Vizicsacsinak. Búslakodásra azonban nem volt okuk, ugyanis újoncként kerültek be a ligába, de azonnal megmutatták mindenkinek, hogy komolyan kell venni őket minden mérkőzésen. A nyolcadik hét második meccsnapján a valaha volt egyik legizgalmasabb meccs is Csacsiékhoz fűződik, akik a Huni vezette Fnatic ellen diadalmaskodtak egy egészen elképesztő összecsapáson.

Hiába tűnt úgy, hogy az UoL nagyon egyben van, mégis több játékostól megvált a szervezet. Csacsi, Sheepy és Hylissang maradt az alapítók közül melléjük érkezett Exileh, Move, Steelback, Diamondprox, Xerxce, loulex és még jó pár fiatal tehetség. A 2015-ös tavaszi szezon eredményét, sem nyáron, sem 2016-ban nem tudta megismételni a Unicorns of Love, de így is lehetőségük nyílt kijutni először a 2015-ös, majd a 2016-os Worldsre, ugyanis eljutottak a Regional Finalsig. 2015-ben az Origen ellen sima 0-3-mal kapituláltak, de 2016-ban sokkal jobb esélyekkel indultak harcba. Sajnos a sors ezúttal sem állt az unikornisok oldalára,  ugyanis hiába küldték haza 3-0-val előbb a Giants, majd a Fnatic csapatát, a döntőben egy újonc csapat megállította őket. A Kobbe, Wunder, Sencux, Mikyx, Trashy ötössel felsorakozó Splyce 3-2-re diadalmaskodott az UoL felett, így ismét nem jött össze a VB-s szereplés Csacsinak.

Az élet nem állt meg és Csacsi továbbra is kergette VB-s álmait, de 2017-ben sem álltak össze a csillagok. Hiába söpörte be a tavaszi szezon MVP címét, hiába jutott el ismét a döntőig, ezúttal is megálljt parancsoltak neki. 2-3-ra maradt alul ezúttal is az UoL, most a G2 bizonyult jobbnak a Bo5-ös, mindent eldöntő szériában. 

 

A nyári szezonban csak a középmezőnyben harcoltak az UoL-esek, de a Regional Finals győzelem még mindig ott lebeghetett a szemük előtt. Az H2K elleni 2-3 azonban pontot tett a szezon végére és Viziacscsi Unicorns of Love-os pályafutására is, ugyanis 2017 novemberében úgy döntött, hogy a Schalke 04 csapatában folytatja tovább a legismertebb magyar LoL player.

Schalke 04 korszak (2017 -2018)

2017 végén, még Vizicsacsi nélkül kvalifikálta magát a 2018-as LCS tavaszi szezonba a S04, akik gyorsan be is húztak pár nagyobb nevet a magyar topos mellé. Jungle-be Pridestalker, midre Nukeduck, supportnak VandeR érkezett, sőt két új edzőt is hoztak, Borist és Guilhotot. Az ADC szerepében megtartották Upsetet, aki az egyik legígéretesebb prospect játékosa volt ekkoriban az egész európai ligának. Az új csapat komoly ambíciókkal szállt be a legnagyobbak ütközeteibe, azonban a vártnál sokkal gyengébb teljesítménnyel, csak a 8. helyet tudták behúzni a szezon végén. A problémát a dzsungelben keresték, ezért a veterán Amazinggel erősítettek a nyári szakaszra. Az eredmények meg is érkeztek, de a katasztrofális szezont futó H2K elleni vereség a legrosszabbkor érkezett. Nehezebb útra tértek le Csacsiék, de így is jó esélyük volt a VB-re. A Fnatic elleni LCS döntőt ugyan 1-3-ra elveszítették, de a Regional Finalsben ők voltak az első kiemeltek. Hiába azonban a kiemelés, nagyon rossz napot fogtak ki, így a G2 3-1-re, viszonylag simán gázolt át rajtuk.

Nem is húzta tovább Vizicsacsi, ismét csapatváltásra adta a fejét. Egykori csapattársával Xerxével újra összeálltak, ezúttal a Splyce színeiben.

Folytatás a következő oldalon!

Hirdetés
1 db hozzászólás
  • Komojtalan 7 hónapja
    Ha már SC2 -zött ajánlom Lex Veldhuis (Team Liquid) példáját, aki profi pókerezés mellett (Poker Stars pro), gyakorlatilag egy póker celeb lett és nincs PS rendezvény ahol nem kommentátorkodna. Pénz nélkül kezdte, az első 10$ -t Bertrand (Elky) Grospellier -től kapta, azóta kicsit magasabb téten játszik. Ha kell összedobjuk a 10$ -t . Egyébként Elky is StarCraftozott + WC3, aztán miután nyert pár millió dollárt visszatért a TL -be HS -ezni.
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?