Változott az SG 553, a Galil és a Famas is - Szép lassan CoD lesz a CS:GO-ból?

Változott az SG 553, a Galil és a Famas is - Szép lassan CoD lesz a CS:GO-ból?

Így fogadták a profik a tegnap érkezett SG 553, Galil és Famas változtatásokat.

Én magam sem hittem el, de végre új Operation érkezett a CS:GO-hoz, több mint két évvel az utolsó után. Rengeteg tartalmat kínál a Shattered Web, ráadásul az Operationnel egyszerre sok változtatást is kapott a játék. Vertigo megint megváltozott kicsit, új pályák jöttek, régiek mentek, de ami talán a legfontosabb, nerfelték az SG 553-mat, miközben buffot kapott a Galil és a Famas.

De vajon mennyire örülnek ezeknek a változtatásoknak a profi játékosok és kommentátorok? A rövid válasz az, hogy semennyire, rengetegen tartják buta lépésnek azt amit most a három AR-rel csinált a Valve.

A frissítés legnagyobb hatását aizy foglalta össze a legjobban, mivel csökkent a Famas és a Galil ára, a pontosságuk nőt és még a szórásukat is könnyebb megtartani, így nyertes pisztolykör után, mindenki ezekkel a fegyverekkel játszik. Ezzel pedig a CS tűnik el leginkább a CS-ből, bármennyire is furcsán hangzik ez.

Semmler tweetje alapján könnyebb ezt megérteni. Ha belegondolunk folyamatosan változtatják a játék gazdasági rendszerért, mindemellett pedig több fegyver viselkedése és ára is változott az elmúlt hónapok alatt. Sajnos minden változtatás a játék taktikai részének a rovására ment, legalábbis egyes vélemények szerint.

Sokkal ritkábbak lettek az eco körök, az AUG, SG 553 páros miatt sok profi meggondolja, hogy vegyen-e AWP-t, most pedig az olcsóbb és erősebb Galillal és Famas-szal szinte minden körben AR lehet a kezünkben, kár is más fegyveren, eco vagy force körön gondolkodni. Személy szerint nekem nincs különösebb bajom a Call of Duty szériával, de most valós az összehasonlítás.

A CS-t mindig is az összetettsége, a változatossága miatt szerettük, remekül meglehetett tanulni játszani, de mindig tudott valami váratlant nyújtani. Mindig is figyelni kellett a gazdaságra, a profi CS:GO-ban is sokat számított egy-egy jól sikerült eco vagy force kör, ezzel szemben most mintha folyamatosan könnyebb lenne a játék, egyre inkább hajlik a CoD-féle casual játékélmény felé.

Nektek mennyire tetszenek a fegyvereket ért újdonságok? Egyetértetek azzal a véleménnyel, hogy kicsit a rossz irányba indult el a CS:GO?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: twitter.com/skripexd

Kövess Minket!