A Bugha sztori - közel 30 percben mutatja be az Epic a Solo világbajnok felemelkedését

A Bugha sztori - közel 30 percben mutatja be az Epic a Solo világbajnok felemelkedését

Fortnite - Szülei is rengeteg gondolatot megosztanak a 16 éves fiúról.

2019 tavaszán és nyarán az Epic Games és a Fortnite közösség mondhatni e-sport történelmet írt. Egy abszolút nagyszabású eseményként megtartották a Fortnite World Cupot, aminek selejtezőin hétről-hétre játékosok milliói indultak el. Ez a hatalmas rendezvény egy irdatlan logisztikai feladatot jelentett az Epic-nek, ám ennyi hónappal később is jól látható, hogy sikeresen vették az akadályt.

A Solo és Duo formátumra összesen 100-100 játékos kvalifikálhatta magát New Yorkba, akik már pusztán azzal is 50 ezer dollárt nyertek, hogy ide eljutottak, ám akadt 3 fiatal, akik a főnyereménnyel térhettek haza. Duo módban nyhrox és aqua, Soloban pedig az addig szinte alig ismert Bugha állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Az Epic Games által nemrég kiadott kisfilm az utóbbi játékos vb részvételének színfalai mögé kalauzol el bennünket. Angolosok előnyben.

A sikertörténet Pennsylvaniaban kezdődik, ahol is Bugha egy átlagos kamasz életét élte, a videojátékok világába pedig édesapja vitte bele. Ő mutatta meg neki a Fortnite Save The World módját, Bugha azonban nagyobb érdeklődést mutatott a Battle Royale iránt, amivel hamar el is kezdett játszani barátai kíséretében. 2019. júliusába Bugha élete teljesen megváltozott, a vb megnyerése után rengeteg tv műsorban szerepelt, az újságok címlapján tündökölt, elvégre a világ minden táján hatalmas hír az, hogy egy 16 éves srác bruttó 3 millió dollárt nyer.

A rövidfilm nagyszerűen építi fel előttünk a fiatal játékos előmenetelét, időről időre pedig olyan interjú részleteket vágnak be a szüleitől, amik befészkelik magukat a gondolatainkba:

"Őrültség volt arra gondolni, hogy nyerhet 3 millió dollárt. A világ legjobb 100 játékosával nézett szembe. Az élete itt megváltozott, függetlenül attól, hogy akarta-e vagy sem." - mondta az édesapja.

"Amikor belépett a hotel fogadótermébe, a játékosok elkezdték felismerni őt. Nekiállt társalogni azokkal az emberekkel, akikkel eddig csak online találkozott." - fűzte hozzá az édesanyja.

A videó a Fortnite világbajnokság rendszerének kevésbé nyilvános részeire is elvezet minket, például bepillanthatunk a játékosok hotelében elhelyezett gyakorlóterembe is, ahol 76 PC várta, hogy valaki leüljön eléjük.

A videó számos olyan apróságot és főleg érzelmet tartalmaz, amely tanulságos lehet minden e-sporttal foglalkozó személynek legyen az játékos, menedzser, vagy szurkoló.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Bortítókép

Kövess Minket!