Világbajnok csapatot építhetett volna a koreai DRX, de a Riot megakadályozta őket

Világbajnok csapatot építhetett volna a koreai DRX, de a Riot megakadályozta őket

Igazi szupercsapat lehetett volna, ha a Riot Korea nem szól közbe.

Az elmúlt hónapokban rengeteget írtunk a Griffin és cVmax botrányáról. A világ egyik legjobb edzőjét ugyanis a VB előtt kirúgták a csapatból, így a játékosoknak sem sikerült jól teljesíteniük és az ebből fakadó dráma hamar botrányba fullad Koreában. Először kiderült, hogy a csapat csere dzsungelese, Kanavi egy igazi rabszolgaszerződést kapott, míg a staffot és a további cserejátékosokat gyakorlatilag maradék étellel etették. Mindezért a menedzsernek távoznia is kellett és hamar belerántotta az ügybe az edzőt is, mondván, hogy veri a játékosokat. Mindezt a Riot Korea egyetlen hét alatt ki is vizsgálta és örökre eltiltotta az edzőt. Messenger beszélgetésekkel és papírokkal sikerült tisztáznia magát cVmaxnak és hamar kiderült, hogy csak egy lejáratókampányról van szó. A kitiltást szerencsére pár nappal ezelőtt visszavonták, az viszont biztos, hogy nem csak az edzőnek, a DRX-nek és egész Koreának keresztbe tettek a Riot Korea vezetői.

Történt ugyanis, hogy cVmaxot a Griffines botrány után hamar leigazolta a DRX, akik pénzt és időt nem sajnálva szerettek volna szinte nulláról felépíteni egy bajnok csapatot. Egyedül Deftet tartották meg kezdőjátékosként cVmax pedig jó kapcsolatait kihasználva el is kezdett nekilátni a csapat újjáépítésének. Ekkor jött közbe az eltiltás, de addig nem csak az ex-Griffines játékosokat, de az SKT és a világ egyik legjobb topposát Khant is megkeresték. Khan olyannyira szeretett volna együtt dolgozni cVmax-szel, hogy gyakorlatilag a kínai pénz feléért eljött volna a DRX-be, miközben a Griffinből a mides Chovyt és a support Lehends-et is áthozta volna a csapatba.

Tarzan azért nem jött szóba, mivel őt is belerángatták az edző "verési sztorijába", de mint később kiderült, a fiatal és tehetséges dzsungeles gyakorlatilag semmit nem tudott az egészről, csak azt tette, amire kérték, hogy véletlenül se veszítse el a helyét a csapatban. Emiatt könnyen előfordulhat, hogy még őt is leigazolta volna a DRX a tél folyamán. Ezzel teljes is lett volna a csapat, ami a következőképpen nézett volna ki:

  • Top: Khan
  • Dzsungel: Tarzan
  • Mid: Chovy
  • ADC: Deft
  • Support: Lehends

Nem szeretnénk jóslatokba bocsátkozni, de ez a csapat még a legpesszimistább gondolkodásmóddal rendelkező rajongóknak is VB résztvevő lett volna. Ha a morál és a kémia mellett pedig cVmax is tökéletesen tudott volna koncentrálni a munkájára, akkor szerény véleményem szerint ez egy VB győzelemre is esélyes csapat lett volna, ugyanis gyakorlatilag minden pozícióban Korea legjobb játékosai játszottak volna.

Mindez viszont már semmiféleképpen sem jöhet létre, ugyanis Khan az FPX-be tart, míg Chovy és Lehends egyszerűen túl drága lett a DRX csapatának. Khan mellett egyébként valószínű, hogy Chovy is Kína felé veszi az irányt, míg Lehends sorsát egyelőre homály fedi. Szomorú látni, hogy a fenti csapat valószínűleg sosem létezik majd, mindez pedig a Riot Korea lelkén szárad!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!