Hirdetés

Hátrányból indul a Liquid az EPL döntőn - Még mindig nagyon sűrű a versenynaptár

Azonnal az alsó ágra eshetnek az amerikaiak, rosszabb esetben el sem tudják majd kezdeni a meccset.

Hirdetés

Alakulhatott volna jobban is az ECS döntő a Liquid számára, hiszen a legfontosabb mérkőzésen ismét alulmaradtak az Astralis csapatával szemben. Sebaj, holnap kezdődik az EPL hajrája, ahol bizonyíthat majd az amerikai csapat. 

Nem lesznek azonban könnyű helyzetben, és itt nem a nagyobb mezőnyre vagy a nehéz ellenfelekre gondolok, hanem az időre. A Liquid ugyanis a lehető legszerencsétlenebb módon járt, Amerikából kell Odensebe, Dániába repülniük, de a járatokat érintő változások miatt ezt csak később tudják megtenni, mint például az Astralis, aki már ma megérkezik a helyszínre.

A Liquidnek így lesz egy teljes órája a repülőgép landolása és a North elleni első meccsük között. Könnyen lehet, hogy a Liquid azonnal az alsó ágra esik majd. Meglehetősen húzós az eset, összehasonlításként, amikor az ESL One: New York után kellett a DreamHack Winter helyszínére repülniük, akkor volt rá egy teljes napjuk és az is kevés volt ahhoz, hogy felkészülten, kipihenten, 100%-ot nyújtva kezdjék meg a versenyt. Hogy ez mégis, hogy jöhetett így össze, arra Richard Lewis adta meg a legjobb választ.

"Ha azon gondolkodtok mégis hogyan lehet az, hogy profi csapatok akár hivatalos meccseket is lekésnek a két verseny közötti szűkös idő miatt, akkor csakis a szervezők tehetnek arról, hogy egymás ellen küzdve szeretné mindenki megtartani az év utolsó eseményét."

A szűk versenynaptár már hosszú ideje okoz gondokat, elméletben pont emiatt változtatott a rendszerén az EPL és az ECS, mégis most pont a két verseny közötti idő okozza a legnagyobb problémát egyeseknek. Erre szerintem egy ésszerű megoldás létezik jelenleg, a csapatoknak sokkal jobban kell válogatniuk a versenyek között.

Az ESL Pro League 10. szezonjának hajráját az esporthucs csatornán követhetitek majd figyelemmel.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?