Csak a bajnoki cím az elfogadható az MTK Budapest csapatának a Dribble Hungary LAN-döntőjén

Csak a bajnoki cím az elfogadható az MTK Budapest csapatának a Dribble Hungary LAN-döntőjén

Az alapszakasz bajnoka a LAN-döntőn se kegyelmezne ellenfeleinek.

7 hétig tartó küzdelmek során az MTK Budapest (CokeHUN, Richmond, ProFessorvFNegsyzárta az 1. helyen a Dribble Hungary 3v3 első szezonjának küzdelmeit a bajnokság élvonalában, így első számú csapatként vesznek részt a december 8-án megrendezésre kerülő LAN-döntőn. Az MTK a selejtezőknek bár még JuiceKids néven vágott neki, az ottani küzdelmeket nagyon simán abszolválta és első csapatként jutottak be az Elite Divisionbe. Az élvonalnak még Tehenke4 társaságában vágott neki CokeHUN, Richmond, és ProFessorvF, az MTK-val kötött szerződés értelmében azonban Tehenke4 helyére Negsy került, aki szintén kivette a maga részét a küzdelmekből és végül veretlenül, az élvonal bajnokaként jutottak ki a LAN-döntőre.

A szezon során többször is mondtátok, hogy mind a hét mérkőzéseteket 3-0-ra szeretnétek megnyerni, a D1ABLO azonban egyszer felül tudott kerekedni rajtatok. Nincs bennetek emiatt hiányérzet?

ProFessorvF: Nem gondolom, hogy ez egy nagyobb célunk lett volna a mérkőzések alatt. Persze mindig jó, ha vesztes meccs nélkül tudod befejezni az összecsapásokat, de úgy érzem, hogy ettől még fogok tudni aludni az éjjel. 
CokeHUN: Nincs hiányérzetem, bármi közbejöhet ami miatt elmegy egy meccs, szerintem így is jó eredmény. 

Ha szerényebb eredménnyel sikerült volna elérni a bajnoki címet, vagy csak az egyenes ági LAN-döntő részvételt, akkor is elégedettek lettetek volna?

ProFessorvF: A bajnoki cím még messzebb van, viszont értékelem a megelőlegezett bizalmat.

Négyőtök közül melyik hármas fogja képviselni az MTK-t a döntőn?

ProFessorvF: Jómagam, CokeHUN és Richmond.

Változott-e valami nálatok a játékhoz való hozzáállást tekintve amiatt, hogy az egyik legnagyobb múlttal rendelkező magyar csapat színeit képviselitek? 

ProFessorvF: Úgy gondolom, mindenféleképpen megfigyelhető változás a srácok és a saját mentalitásomban is. Szeretnénk élni a lehetőséggel, és ez csak kemény munkával lehetséges.
Richmond: Igyekszünk a klubhoz méltóan viselkedni, és komolyabban venni a játékot. 
CokeHUN: Én eddig is a legjobb tudásom szerint játszottam, megpróbálom ezt folytatni és még jobban fejlődni.

Az MTK Budapest szinte minden mérkőzését 3-0 arányban nyerte meg, mindössze a D1ABLO ellen "botlottak" 3-1 arányú győzelemmel.

Első meccseteken az alapszakaszt gyengébben befejező, de végül a playoffon óriási teljesítményt nyújtó Necrotic Multigaming ellen léptek pályára. Mire számítotok ellenük?

ProFessorvF: Sok sikert és kitartást kívánok a srácoknak a továbbiakban! Kíváncsian várom a következő egymás elleni meccseket. 

Richmond: Gratulálok nekik az igazoláshoz, győzelemre számítunk, de nem fogjuk alábecsülni őket, legjobb tudásunk szerint fogunk játszani.  

CokeHUN: Ezen a meccsen is a maximumot fogjuk nyomni, hogy ne érjen meglepetés.

Melyik csapatot tartjátok a legnagyobb riválisnak a LAN-döntőn?

ProFessorvF: A D1ABLO-t kiemelném a többiek közül, viszont nem szabad leírni a másik két csapatot sem, hisz nem véletlenül jutottak ki ők a LAN-ra. 

Richmond: Nincs ilyen, mindenkire nagyon oda fogunk figyelni.  

CokeHUN: Bármelyik csapat alkothat nagyot, ez majd a LAN-on eldől. 

Milyen eredménnyel lennétek elégedettek? 

ProFessorvF: Az első helyet céloznánk meg, azt hiszem. 

Richmond: Egyértelműen csak az első hely jöhet szóba. 

CokeHUN: Az első hely lesz az idei szezonban is a cél. 

Ha egy dolgot kéne mondani, amin javítanotok vagy fejlődni kéne az eddigi szezon alapján, mi lenne az? 

MTK Budapest: Sok dolgon kell még dolgoznunk. Szinte mindig külön utakat jártunk be a játék kezdete óta, viszont most úgy alakult a helyzet, hogy együtt kell feltaláljuk magunkat. Legjobb tudásunk szerint próbálunk fejlődni napról napra. Konkrétumot nem tudnánk említeni. Mindenben javulnunk kell még.  

Ha nem sikerül a bajnokság megnyerése, terveztek-e indulni a januári selejtezőn a nemzetközi RocketMania kupára?

ProFessorvF: Remélem erre nem kerül sor. 

Richmond: Ezen egyáltalán nem gondolkodunk, meg kell nyerni és ennyi. De nyilván ha nem sikerülne, indulnánk.  

CokeHUN: Ha nem sikerülne, akkor természetesen indulnánk a selejtezőn. 

Változott-e szerintetek a magyarországi e-sport, azon belül is a Rocket League helyzete az elmúlt időszakban? 

ProFessorvF: Úgy hiszem, hogy az MTK Budapest húzó név lehet az ügyben, hogy változzon végre ez az állóvíz, ami az RL-t övezi egy ideje Magyarországon. Egyelőre nagyon is pozitívan látom a dolgokat és reménykedem, hogy beindulnak a dolgok körülöttünk, és az egész magyar Rocket League community körül is. Jó úton járunk. 

Richmond: Egyértelműen nagyot léptünk az MTK Budapest igazolással, reméljük hogy sok e-sport csapat, és szervezet fog ennek a hatására belépni a versenyszférába. Emellett remélem, hogy ez a játékosokat is ösztönözni fogja arra, hogy többet játszanak, és akár csapatot alakítsanak.  

CokeHUN: Évről évre egyre több ember érdeklődik a játékkal kapcsolatban, úgyhogy elképzelhető hogy Magyarországon is fellendül a közeljövőben.

Dribble Hungary 3v3 bajnokság 1. szezonjának LAN-döntője 2019. december 8.-án lesz, vasárnap 14:00-s kezdéssel Budapesten, az EastsideRed Stúdióban. A bajnokságon a következő négy csapat vesz részt: az MTK Budapest (CokeHUN, ProFessorvF, Richmond, Negsy), a D1ABLO (JusTZoly, MsH7, ZeNeDaR), a La(n) Fiesta (Norbee, Nodee, Pyr0Mark), és a Necrotic Multigaming (Bency, Galmatox, ŁCDF). A bajnokság vigaszágas kieséses rendszerben kerül lebonyolításra, a bajnokság végső győztese pedig kvalifikálja magát a nemzetközi Rocketmania Cup offline-döntőjére. A LAN-döntő mérkőzéseit a Dribble Hungary Twitch-csatornáján lehet majd követni.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Csatlakozz az Esport1 közösséghez további tartalmakért: Esport1 közösség

Rocket League Hungary FB-csoport

Kövess Minket!