Descent of Dragons: Megérkezett a Priest és a Druid Legendary is!

Descent of Dragons: Megérkezett a Priest és a Druid Legendary is!

Az elmúlt napban jobbnál jobb kártyákat fedett fel a Blizzard a Hearthstone következő kiegészítőjéből. 

Jövőhét kedden érkezik a Descent of Dragons Hearthstone kiegészítő és a Blizzard csak úgy ontja ránk az új lapokat. A felfedés előrehaladtával azért némileg változott a közösség hozzáállása az szetthez, ugyanis sokan elégedetlenkednek a kártyák minőségével, mondván egyesek túl OP-k, míg mások inkább csak tölteléknek jók. Ha lemaradtatok volna egyébként a legutóbbi adagról, kattintsatok az alábbi cikkünkre. 

Na de térjünk is rá a tegnap éjjel óta érkezett kártyákra és fussuk végig őket, felmérve, hogy mennyi hasznukat láthatjuk majd a megjelenés után. Vágjunk is bele!

Wyrmrest Purifier

2 mana 3/2 egész jó, a battlecry RNG faktora viszont már kevésbé. Alapvetően ugye olyan lapokkal töltjük fel a paklinkat a Neutral készletből, amik növelik győzelmi esélyeinket és szinergiában vannak a deck többi részével, a Wyrmrest Purifier azonban szétrúgja mindezt és random class kártyákká változtatja ezeket. Egyelőre mémnek és aréna lapnak jó lehet, de nagyobb potenciált nem látok benne. 

Embiggen

A lap tulajdonképpen egy Prince Keleseth 2.0, viszont a +2/2-ért 1 manával drágábbá tesszük a lényeinket. Az áldozat igaz magas, viszont a jutalom remek és egy Token Druidba simán el tudom képzelni a jövőben, akár kettőt is. 

Treenforcements

A Treenforcements az a lap, amiért csak még jobban fogjuk majd utálni a Druidot, hiszen a Choose One mechanika miatt tökéletesen illeszkedik a a Quest pakliba. Az 1 manáért 2 HP és Taunt már önmagában jó lenne, viszont a küldetés elvégzésével kapunk még mellé egy 2/2-es Treantot. Mi ez, ha nem az évszázad biznisze? 

Goru the Mightree

A Treantek nem sok reflektorfényt kaptak eddig és leginkább csak a Token paklikban tündökölhettek, de ott is csak a testük miatt, vagy mert az őket életre hívó laő mondjuk Tauntot is adott nekik. Nos ez talán változik majd a jövőben Gorunak köszönhetően, aki kijátszása után +1/1-et ad a Treantoknak. Egy Brannel kombózva az érték már jó lehet, bár nem hiszem, hogy pusztán emiatt megerősödik majd egy ezen mechanikára épülő pakli. 

Blowtorch Saboteur

3 mana 3/4 egész jó, ráadásul a Battlecry képesség 3 manára növeli ellenfelünk következő Hero Powerjének költségét. Nem lenne alapvetően rossz tech lap, viszont a jutalom nem elég magas az árhoz és a paklinkban lévő egy helyhez képest. Tölteléklapnak arénába kiváló lehet, standardból kimarad, talán a Wild-ban hasznát vehetjük majd a DK hősök ellen. 

Dragonmaw Poacher

A Descent of Dragons első heteiben mindenki IS sárkány paklikkal fog rohangálni mint a mérgezett egér, szóval a Dragonmaw Poacher tuti választás lesz a tech lapok terén. 4 mana 4/4, sárkánnyal az ellenfélnél pedig a 4 mana 8/8 már nagyon jó, ráadásul a Rush sok fejfájást okozhat majd. 

Dark Skies

Ha lesz valaha Control Warlock, a Dark Skies kiemelt helyet kap majd az arzenáljában. Nem egy Defile, de 3 manáért 10 lappal a kezünkben már egész nagy lényeket ki meg tudunk ölni vele, feltéve ha sokat könyörgünk az RNG isteneinek. 

Faceless Corruptor

A kiegészítő arc nélkülije 5 manáért tud 5/4-et, ráadásul mindezt a Rush képességgel fűszerezték meg a fejlesztők. A Battlecry sok lehetőséget rejt, főleg ha 1/1 lényeink borítják a pástot és szeretnénk egy kis erősítést, de akár egy handbuff pakliba is el tudom képzelni. 

Murozond, the Eternal

A Priest mostanában sokak szemét szúrja pusztán a létezése miatt, szóval a Blizzard úgy határozott, kell még egy indok, hogy utálhassuk Anduint. A 8 mana 8/8 jó, ráadásul sárkány is, viszont az igazán bivaly a Battlecry, ami minden olyan kártyát újrajátszik nekünk, amit az ellenfél kitett az előző körében. Kicsit talán sok volt a jóból a fejlesztőknél, mikor ezt a lapot csinálták. 

Nektek egyébként hogy tetszik az elmúlt nap Descent of Dragons felhozatala? 

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!