"Miénk a legjobb magyar csapat!" - Flash és torzsi interjú

A GAMERZONE csapatából érkező játékosokkal erősít be a Salamander.

Hivatalosan is bejelentésre került, miszerint a korábban GAMERZONE-hoz tartozó Szedlár " kory " Kornél és Torzsás " torzsi " Ádám duója új otthonra talált, ez pedig nem más, mint a Salamander Gaming. Arról korábban már volt információnk, hogy ez a páros elhagyja a GZ csapatát, hiszen az MNEB Warmup Cup győzelmük után a csapat irányítója, Huszár " hussaR " Bence elárulta, hogy két tagjától is meg fog vállni a csapat, később ezt az állítást a két eligazoló játékos egy interjúban meg is erősítette.

Kory és torzsi új csapatukban Bárányos bzt " Renátó, és Bea " flash " Viktor helyeit veszik át, ugyanis míg előbbi teljesen távozik a Salamander csapatából, utóbbi az edzői szerepet fogja betölteni az új ötös mellett. Az igazolással és az újdonságokkal kapcsolatban a régi csapat irányítóját kérdeztük.

Két új játékos érkezett az aktív állományba, kory és torzsi. Ellenben bzt kikerült a köteléketekből, te pedig edzőként folytatod. Mi volt a váltás oka és miért pont koryra és torzsira esett a választás?

flash: "13 hónap alatt 1 alkalommal kellett cserélni a lineupon még februárban, 2-3 lusta hetet leszámítva mi megtettünk minden tőlünk telhetőt a gyakorlás terén, hogy elérjünk valamit. Megnyertük az MNEB-et, volt pár jó kvali, de semmi extra nem történt, pedig sokszor közel voltunk. Az eredmények nem tükrözték a belefektetett munkát, de CS-ben ez előfordul. A V4-ig jol mentek a dolgok, továbbá a hangulat, motiváció is a helyén volt, kvalifikálnunk magunkat azonban nem sikerült. Ezután az akkori edzőnk, alexrad kilépett, mivel folytatni akarta egyetemi tanulmányait. Itt valami megtört ebben a felállásban valószínűleg, nem sikerült utána nagyon még csak jelét se mutatni annak, hogy jó csapat vagyunk, pedig amúgy igen is azok voltunk még a V4 kvalifikáción is.

Szeptember közepén a Belgrade Open LAN-on voltunk, ahol az elődöntőben bzt rosszul lett, és kórházba került. Az elődöntőt és a döntőt is beugróval kellett játszani, ez szintén óriási balszerencse volt, önhibánkon kívül nem tudtuk elérni amit szerettünk volna, tovább rombolta az amúgy is szomorú időszakunkat. Nem érzem azt, hogy kihoztuk a maxot a felállásból, és úgy gondoljuk, hogy nagyon szerencsétlen volt számunkra ez az egész év, és motivációt vesztett a csapat. A görög Balkan Legends LAN-ra már úgy mentünk, hogy 2 hete nem gyakoroltunk együtt, ennek voltak más privát okai is, abba inkább nem mennék bele. Rossz volt az egész szituáció, rossz érzés volt mindenkinek így versenyre menni, ennek ellenére próbáltunk ott is jók lenni, de ez sem jött össze.

A görög verseny után 2 hét pihenés mellett döntöttünk, ekkor már tudták a többiek, hogy én edzősködnii szeretnék, és elkezdtük megformálni az új csapatot. Bzt remek játékos, és jó csapattárs is volt ez idő alatt, viszont nem éreztük már rajta azt a tüzet amit előtte a csapat iránt. Emellett lehetőségünk nyílt torzsit elhozni, és úgy voltunk vele, hogy hiba lenne nem élni a lehetőséggel, hogy magunkénak tudjuk a 17 éves szuper tehetséges srácot. Már csak egy utolsó játékos hiányzott az én helyemre, végül kory-t ajánlotta torzsi, akivel egy rövid beszélgetés után mindenki egyetértett. Mindketten nagyon skillesek, és fiatalok, eddig jó velük dolgozni nagyon. A legnagyobb különbség az, hogy sokkal nagyobb tűz van a csapatba velük, viszont a kommunikációnkat újra fel kell hozni majd, hisz az volt a legnagyobb erősségünk és amikor két új játékos van ez megnehezíti a dolgokat.

December 1 óta gyakorlunk és heti 35 órát játszunk majd csak csapat szinten, emellett az egyéni készülés is nagyon fontos lesz. nagyon ígéretes eddig minden! Ez a második alkalom, hogy cserélünk a csapatba tavaly október óta, pedig jó sok mélyrepülést megéltünk idén is. Az összes összegyűjtött tapasztalatot ez idő alatt arra fogjuk használni, hogy még tovább és tovább nyomjuk együtt es végre sikereket érjünk el!"

Jelenleg hova lőnéd be magatokat a magyar és nemzetközi CS-n belül?

flash: "A legjobb magyar csapatnak hiszem ezt a felállást, de ezt akkor tudjuk majd csak kideríteni, ha lejátszottunk pár versenyt, remélem igazam lesz. Nemzetközileg még nem lehet megmondani, játszanunk kell sok csapat ellen hivatalos meccset, hogy ez kiderüljön, de remélem, hogy 3-5 hónap múlva a TOP 50-be beférünk."

Versengő típusnak ismer a közösség, aki él hal a kompetitív CS-ért. Miért döntöttél mégis úgy, hogy háttérbe vonulsz?

flash: "Az edzői szerepkörben ugyanúgy megmarad a versengés, és a szenvedélyem a kompetitív CS iránt továbbra sem változott. Imádom ezt a játékot. Az edzővé válás már többször is megfogalmazódott bennem az elmúlt 2 évben, de sosem voltam elég elhatározott, hogy feladjam az álmaimért való harcot. Idén pedig már még kevésbé élveztem a játékot, egyre jobban kedvet kaptam a coach pozícióhoz és hiába tudom, hogy elég jó vagyok ahhoz, hogy tovább játszak nem érzem már magamon azt a szenvedélyt amikor játszok ami ahhoz kell, hogy jobb és jobb legyek mint játékos. Ellenben amikor coacholok nagyon jól érzem magam, és rájöttem, hogy ezzel nem feladom az álmaimat, csak szimplán máshogy valósítom meg őket, mint ahogy azt eredetileg terveztem. Alapból is szoktam de most pár hónapja még több demót nézek, különböző podcasteket hallgatok pszichologia, e-sport és coaching témákban amikből csak tanulni tudok, illetve tanácsot kértem már sok külföldi elismert edzőtől, akiket ismerek. Próbálom magam továbbfejleszteni amennyire csak lehet, hogy kihozzam magamból és a játékosaimból a maximumot egyaránt."

Flash új szerepkörét elég hamar tesztelhette élesben is, hiszen kory egy szerb többségű csapattal lejutott a WESG Adria zárt selejtezőjére, ahol azt az ötöst edzőként segítette a Salamander korábbi irányítója.

Nemrég a WESG Adria zárt selejtezőjén próbáltad ki új szerepkörödet, mely csapatnak a frissen leigazolt páros egyik tagja, kory is ott volt. Milyenek az első tapasztalatok, mint edző?

flash: "Élvezetes volt ekkora LAN-rara jutásért játszani/döntőzni, nagyon jó hangulata volt a versenynek és főleg a döntő meccsnek, nagyon kompetitív volt és sokat tanultam belőle, habár nagyon más egy ilyen mix csapatot coacholni a saját csapatomhoz képest. Kevesebbet tud ilyenkor a coach hozzárakni, hisz a játékosokat sem ismeri. Ennek ellenére jó volt és örülök, hogy megpróbáltam. Minden lehetőséget megragadok, hogy további tapasztalatot gyűjtsek."

Számíthatunk arra, hogy egyszer visszatérj mint aktív játékos?

flash: "Nagyon nehéz ezt megmondani, de nem zárom ki természetesen azt, hogy egyszer visszatérjek, bár őszintén remélem, hogy ebben a pozicióban tudok majd sikeres lenni, és nem kell, hogy visszatérjek. Talán az egyetlen dolog ami visszahúzhat majd később, az hogy elég "unfinished business"-nek érzem a játékos karrierem, amin jó lett volna változtatni, de ha összejön amit most tervezek ezzel a csapattal, akkor az majd bőven kárpótol."

Az egyik fő riválist ezzel némileg magatokba integráltátok, mit gondolsz, képes lesz a Budapest Five felvenni veletek a versenyt az MNEB második szezonjába? Esetleg tudsz más veszélyforrásról?

flash: "Idén mindig sikerült őket magunk mögé utasítani amikor számított, szóval szerintem ha tudjuk azt a felkészülést hozni amit szoktunk az ellenük lévő meccsekre akkor nem lesz gond, de sosem fogjuk lenézni őket, mert egy nagyon jó csapatról beszélünk. Nem nagyon érezzük már ezt a nagy rivalizálást velük szemben, szerintem már ők sem. Ugyanúgy tekintünk rájuk mint más erős csapatokra, győzni szeretnénk de nincs nagyobb nyomás, vagy bármi ilyesmi.

Egyelőre nem tudok más csapatról, aki szerintem harcba szállhatna az MNEB győzelemért, de a GAMERZONE is a meglepetésből jött meg, szóval nem lehet tudni, hogy mikor jön egy újabb ilyen csapat. Remélem lesznek ígéretes csapatok a második MNEB szezonban."

Nem csak az újdonsült edzőt, hanem a frissten leigazolt torzsi-t is megkérdeztük, mit vár a jövőtől új csapatában.

Habár az elmúlt hónapokban sok mindenen átmentetek, mégis úgy tűnt, hogy ki fogtok tartani, legalábbis négyen. Koryval most mégis átigazoltatok a Salamanderhez. Miért döntöttél a váltás mellett?

torzsi: "A GAMERZONE és a felálĺás mellett probáltunk kitartani addig amíg csak lehetett. Miután vége lett a V4-nek eltelt 2 hónap és összesen ha gyakoroltunk 5 órát együtt. Felkerestük flash-t hogy nem lenne kedve jönni játszani egy ember helyére mivel miatta bomlott az egész csapat, és akkor azt válaszolta, hogy ök is cserélni fognak, ő maga pedig edző lesz, ezáltal felvetett egy ötletet hogy mi lenne ha én mennék hozzájuk AWP-sként. Mondtam, hogy oké, de akkor még így is kellett még egy játékos, ekkor kory-t javasoltam. Azért döntöttem a váltás mellett mert egyre jobb akarok lenni és minnél többet játszani ez pedig a másik csapatnál nem volt kivitelezhető."

Milyennek érzed eddig a kémiát és a játékot? Mi a legnagyobb különbség?

torzsi: "Nagyon jó a hangulat, sokat nevetünk szóval jól indul a csapat. Remélem ez meg fog maradni a későbbiekben. A legnagyobb különbséget talán a játékidőben találom mivel sokkal többet játszunk, és a kommunikációban. Sokkal többet kell beszélnem és ez nagyon leterhelő addig, amíg nem szokok hozzá."

Furcsa látni a V4FSF-en után, hogy a Salamanderben játszol. A Nemzeti Döntő után nem volt éppen pozitív a két gárda egymás iránti megítélése. Ezen hogy sikerült neked és nekik felülemelkedni?

torzsi: "Én teljesen megértettem az ő nézöpontjukat is addig amíg nem bizonyit"ottam V4-en. Nekem könnyű volt ezen túl lépni, mivel mindig is a saját játékomra probáltam koncentrálni és probáltam a rossz dolgokra nem figyelni. Az ő szemszögükből annyira nem tudok nyilatkozni."

Mit gondolsz a jelenlegi erőviszonyokról? Ha ma lenne egy MNEB döntő akkor Ti vagy a Budapest Five nyerne? Esetleg lehet más is, aki eljutna a döntőbig ellenetek?

torzsi: "Ezt így nem lehet elmondani, nagyon sok dolog van ami közrejátszhat de reménykednék benne hogy megnyernénk. Esetleg Sebiéktől várhatunk meglepetést mivel ők is nagyon sokat játszanak és gyakorolnak, remélem hogy tudnak majd meglepetést okozni."

Az új Salamander felállás tehát az alábbi:

Boda " bodito " Patrik
Fercsák " coolio " András
Homoki " Aaron " Áron
Szedlár " kory " Kornél
Torzsás " torzsi " Ádám

Bea " flash " Viktor (edző)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!