"Az a célom, hogy profi e-sportoló legyek" - Interjú Bencével - Esport Anyu, 23. rész

Esport Anyu ezúttal a 17 éves Bencével készített interjút, akinek lelkesedése sokak számára inspiráló lehet.

Mindig is érdekelt, hogy a másik oldal hogyan éli meg az e-sporttal kapcsolatos dolgokat. Ma a „gyerek” szemszögéből vizsgáljuk meg, hogy mi az e-sport, milyen szerepet tölt be az életében, hogyan tudja kezelni az ebből keletkező konfliktusokat. Szabó Bencével beszélgetek.

Mesélj egy kicsit magadról! hogyan talált meg a CSGO?

Szabó Bencének hívnak, 17 éves vagyok. 3 éve a barátaim javaslatára vettem meg a CS:GO-t, ami először nem igazán tetszett, de később nagyon megszerettem, amit a 4500+ játszott óra jól mutat.

Mit gondolsz az e-sportól, milyen szerepet tölt be az életedben?

Nagyjából olyan 1200 játszott óránál tarthattam, amikor elhatároztam, hogy profi e-sportoló szeretnék lenni. Ebben az elhatározásban sokat segített, hogy láttam a rendezvényeken való elképesztő hangulatot. Az e-sport mára már az egyik legfontosabb dologgá nőtte ki magát az életemben, el sem tudnám képzelni nélküle a napjaimat. Rengeteg boldog percet, pillanatot okozott már, akár egy-egy meccs nézése során is.

CRIME a nickname, amit használsz a játék során. Honnan ered?

A CRIME, mint név, teljesen véletlenszerűen jutott az eszembe, nincs semmilyen előtörténete. Megkérdeztem pár ismerősömet, hogy ők mit gondolnak róla, és a többségnek tetszett, ezért egy pillanatig sem hezitáltam. Így, ez lett a játékos nevem.             

Vannak állandó játékos társaid? Van csapatotok, milyen név alatt futtok? Milyen versenyeken indultatok eddig?

Igen, természetesen vannak állandó játékos társaim, akik egyben a csapatomat is alkotják. Jelenleg a német organizációnál, a myRevengenél játszunk. Még nem indultunk kvalifikáción, de célunk az lenne, hogy a következő MNEB-en egy komolyabb eredményt tudjunk elérni. Erre gyakorlunk most leginkább, ahogy időnk engedi. 

Naponta mennyi időt töltesz a játékkal? Mennyit tartasz ideálisnak? Volt már a szüleid és közted feszültség, vita a játék miatt? 

Iskolaidőben, hétköznap nagyjából 4-5 órát játszom, viszont hétvégenként, ennél sokkal többet. Előfordul, hogy reggel 8-kor felkelek, és fél óra múlva már a gép előtt ülök és gyakorlok egészen éjfélig. Természetesen nem egyhuzamban, hiszen nagyon fontos hogy tartsak szünetet, amikor is megjárom párszor az emeletre vezető lépcsőt „torna” gyanánt. A szüleimmel volt vitánk bőven, hiszen azt én is bevallom, hogy 10-12 órát játszani egy nap, nem a legegészségesebb dolog a világon, de úgy gondolom, hogy egyelőre szükség van rá, hogy eljussak egy komolyabb szintre. A tanulással kapcsolatban is vannak vitáink, a mai napig is.

"Eladta a biciklijét csak hogy jobb monitoron játszhasson" - E-sport Anyu, 21. rész

E-sport anyu legújabb interjúalanya egy olyan szülő, aki még csak most kóstolt bele abba, hogy milyen az, ha gyermeke szépen lassan e-sportolóvá változik. orobeRto,Esport Anyu | 19/11/11 17:00Mesélj egy kicsit a fiadról. Hogyan "fertőzte" meg a CS:GO? Ahogy elindult az én gyermekem karrierje, őrült tempóban kellet mindent magamba szívnom, hogy pontosan tudjam, értsem, hogy mikor, mi történik vele.

Mi, szülők, miben tudnánk segíteni nektek? Mivel tudnánk a helyzeteteket könnyebbé tenni?

A szülők szerintem úgy tudnak minket, e-sportolókat legjobban támogatni, ha hisznek bennünk, és lehetővé tesznek egy olyan környezetet, ahol nyugodtan tudunk gyakorolni, fejlődni.

Mire marad időd a gépezésen kívül, megvannak még a régi hobbijaid, tartod a kapcsolatot az osztálytársaiddal, a barátaiddal, elmentek néha otthonról? Egyszóval mennyire vagy kocka?

Jó kapcsolatot ápolok a haverokkal. Nem olyan gyakran, de havonta 1-2 alkalommal elmegyünk moziba, házibuliba. Persze, számolnom kell azzal, amikor kvali van, vagy mikor praccolunk, hiszen ha egy ember is hiányzik, akkor már nem tudunk gyakorolni. Egyszóval komplikált, de eddig még mindig sikerült megoldani, hogy a CS mellett a barátaimmal is eljussunk ide-oda.

Már 11. évfolyamra jársz, lassan döntened kell. Milyen terveid vannak a jövőre vonatkozóan, hol szeretnél tovább tanulni, mivel szeretnél a későbbiekben foglalkozni?

A jövőbeli terveim között az első helyet az foglalja el, hogy professzionális szintre tudjam magam tornázni a CS:GO-ban, és ebből tudjak megélni. Ez lenne a lehető legjobb dolog, úgy gondolom. Azonban, ha ez esetleg nem jönne össze, akkor weboldal programozó szeretnék lenni.

Pár hete elindult az E-sport1 és az RTL koprodukciójaként az E-mánia című műsor. Én teljesen odavagyok. A hétfői adások, a kerekasztal beszélgetések a kedvenceim. Te láttál már belőle részeket, mi a véleményed róla?

Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon nagy lehetőség az e-sportnak és természetesen az e-sportolóknak, hogy többen megértsék, vagy éppen még csak megismerjék, hogy miről is van szó. Volt rá alkalom, hogy egy-egy adást elkaptam, és nekem is rettentően tetszett. Szerintem, mindenképpen egy nagyszerű ötlet, hogy végre a TV képernyőre is kikerült az, amit több millióan űznek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!