Így kéne nerfelni a brutálisan erős Galakrond Shamant

Így kéne nerfelni a brutálisan erős Galakrond Shamant

Galakrond, the Tempest mellett más lapok is retteghetnek a Blizzard nerfkalapácsától.

Hivatalosan is megerősítette a Blizzard, hogy a jövő héten érkeznek a nerfek, amik célja nem más, mint a (Galakrond) Shaman visszaszorítása.

Nem egyszerű azonban megtalálni azokat a lapokat, amik felelőssé tehetőek azért, ha egy deck túlságosan kiemelkedne a tömegből. Mivel a végleges gyengítésekre még várni kell, ezért nyugodtan szabadjára engedhetjük a fantáziánkat és minden kritikus kártyán átírhatunk néhány számot. Így tettünk mi is, amikor elkezdtük nerfelni a Galakrond Shaman legerősebb lapjait!

Galakrond, the Tempest

Abban mindenki egyetért, hogy a Galakrond's Furyból, az Invoke segítségével megidézett 2/1-es rusholó Elementalok túlságosan erősek. Mivel minden második lap Invoke-kal rendelkezik, így könnyedén kontroll alatt tartható a board. Nem egyértelmű azonban, hogy mennyire is erős a két 8/8-as Storm, ami szintén rushol, ha kijátszottuk a duplán fejlesztett Galakrondot. Mindenképp erős két 8/8-as lény a boardon, de általában ez a jelent maximum kétszer (Shudderwock miatt) játszódik le egy meccsen belül.

Javaslat: Galakrond's Fury 2/1-es rusholó Elementaljai 1/1-esek legyenek, minden más maradjon változatlan

Dragon's Pack

Öt manéért a két 2/3-as taunt gyakorlatilag játszhatatlan kategóriába esik, de a gyors Invoke miatt szinte minden esetben két 5/6-os tauntot kapunk a varázslat kijátszása után. Ha hozzávesszük Electra Stormsurge duplázós effektjét, akkor kirajzolódik előttünk a 8. kör képe, amikor 8 manáért megjelenik az asztalon 4 darab 5/6-os taunt és egy 3/3-as Elemental.

Javaslat: 2/3-as farkasok maradjanak jelenlegi formájukban, azonban a +3/+3-as buff redukálódjon +2/+2-re

Faceless Corruptor

Nem csak a Shaman miatt problémás a Hearthstone új "Corridor Creepere". Nagyon ritkán akad olyan helyzet, hogy a Faceless Corruptornak ne legyen célpontja és ne két darab 5/4-es rusholó lény támadja az ellenfél lényeit. Az egész közösség egyoldalúan támadja az öt manás lapot, de valljuk be, hogy joggal teszi ezt.

Javaslat: 5/4 helyett 3/4-es statokkal rendelkezzen a lap

Corrupt Elementalist

Ez a lap még akkor is erős lenne, ha az Invoke-ból kapott Elementalok csak 1/1-es stattal érkeznének meg a boardra. Nem baj, ha kicsit változtatunk rajta, valószínűleg a képessége miatt, még úgy is játszható marad.

Javaslat: 5 mana helyett nyugodtan lehetne 6 manás a lap

A Mogufleshshaper + Mutate kombó már régóta jelen van a kompetitív metában és eddig nem érezte úgy a Blizzard, hogy szükséges lenne rá a nerf, így mi sem nyúlnánk hozzá ehhez a két laphoz. Shudderwock már más kategóriába esik, de a Witchwood 2020 áprilisában rotál, így "csak" négy hónapot kell kihúznunk és végleg elbúcsúzik a Standard formátumtól a kitalált karakter.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!