Csúnya glitch tette tönkre az idei Fortnite Winter Royale versenyeit

Csúnya glitch tette tönkre az idei Fortnite Winter Royale versenyeit

Nemcsak, hogy az automatikus rendszerben voltak bajok, a játékosok egy része is visszaélt a hibával.

A 2019-es Winter Royale-t már nagyon várta a közösség, hiszen az Epic Games hatalmas pénznyereményt hozott el rá, naponta mintegy 5 millió dollárt szórtak szét, ezzel a világbajnokság után a legnagyobb nyereménnyel bíró Fortnite verseny lett. A 2018-as Winter Royale-t nyugodtan nevezhetjük a kompetitív versenyek nyílt bétájának, hiszen ez volt az első olyan nagy pénznyereménnyel bíró hivatalos Fortnite verseny, amelyen bárki elindulhatott anélkül, hogy ki kellett volna tennie a lábát a szobájából.

Már ezen a tornán is örülhettünk magyar sikernek, Sweet egészen a döntőig tudott menetelni a tavalyi versenyen.

A közösség tehát nem véletlenül várta az idei, átalakított formátumú tournamentet, ám a nagy nap megérkeztével az öröm mégis elmaradt. Az automatikus pontkiosztásban problémák merültek fel, sok játékos nem kapott meg olyan pontokat, amik jogosan jártak volna nekik, ami viszont még nagyobb probléma, hogy ez tudatosan is alkalmazható volt. Nem egy olyan játékos volt a versenyen, akik kihasználták a glitch-et, ezzel pedig sikeresen alacsonyabb szintű játékosokhoz dobta őket a rendszer, így halmozhatták a 20-25 killes győzelmeket. Ehhez nem kellett mást tenniük, minthogy még azelőtt elhagyni a meccset, hogy a győzelem felirat egyáltalán felugrott volna. A rendszer ekkor megkavarodott, nem adta hozzá a fiókjukhoz a pontokat, így ismét egy jóval alacsonyabb rangú mérkőzéshez kezdhettek hozzá. Ha jól végiggondoljuk, akkor ez egy olyan hiba, amit képtelenség helyreállítani. Az Epic utólag mindenkinek hozzáadja a fiókjához a hiányzó pontokat, de sokan azért szereztek több pontot, mert olyan mérkőzésbe léphettek be, amiben nekik nem kellett volna szerepelniük. Olyan játékosokat likvidáltak, akik lehet, hogy továbbírták volna, ezzel teljesen más helyezést érve el a ponttáblán. Nehéz elképzelni, hogy az Epic Games ezzel bármit is tudna kezdeni.

Egy biztos, a pontok helyreállítása még most is zajlik, tehát sok korábbi eredmény változott, vagy fog még változni.

Rengetegen küldtétek el nekünk a versenyen elért eredményeteket, ám könnyen elképzelhető, hogy a fent leírtak miatt azok már teljesen máshogy néznek ki. Amennyiben így van, kérjük, hogy egy ellenőrzés után küldjétek el nekünk ismét az alábbi email címre.

A helyezéseket a top 2500-ig tudjuk ennél a versenynél feldolgozni.

Apró öröm az ürömben, hogy a versenyen nem volt régiózár, ezáltal akiben volt szufla, az más régiók versenyeit is lenyomhatta, persze számolva a magasabb pinggel. NAW-n történt meg az a szórakoztató eset Sweettel és Novával, hogy Tfue-t volt szerencséjük meglepni és eltenni láb alól. Íme az eset a két fél szemszögéből:

Sweet szemszöge

Tfue szemszöge

A verseny nehézségeitől eltekintve reméljük, hogy minél többetek tudott olyan helyezést elérni, amilyenre vágyott.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!