Még el sem kezdődött, máris áll a bál a BLAST Premier körül

Még el sem kezdődött, máris áll a bál a BLAST Premier körül

Sokan nehezményezik, hogy a svéd legendák nincsenek a 12 meghívott csapat között.

A 2019-es BLAST Pro Series olyan volt amilyen, az év utolsó napjaihoz érve sokkal inkább érdemes a következő szezonnal foglalkoznunk. Pár napja már beszámoltunk arról, hogy a BLAST Premier egy új szintje lesz az idén látott versenyeknek, aminek első felvonásában 12 csapat vesz majd részt. Ez azonban van, akinek egyáltalán nem tetszik.

A 12 meghívott között ugyanis nem kapott helyet sem a mouz, sem a fnatic. Ellenben a szedett-vedett complexity igen, ahogy a meglehetősen friss OG is. De nyugodtan mondhatjuk azt is, hogy a meghívottak közül sem a G2, sem a NiP vagy a FaZe nincs túl jó formában, így jogos lehet a kérdés, hogy miért nem az utóbbi hónapokban remekelő fnatic vagy mousesports kapott helyet a mezőnyben?

Nicolas Estrup, a BLAST egyik vezetője mindezt röviden lerendezte annyival, hogy számukra, a csapatok meghívásánál sokkal fontosabb volt a hosszútávú tervezés, mintsem a jelenlegi felállás és/vagy a jelenlegi forma.
Valahol itt vehette magára igazán a fnatic, ugyanis Sam Mathews, a csapat alapítója és jelenlegi CEO-ja, valamint Andreas Samuelsson, a fnatic edzője is Twitteren kritizálta Estrup szavait.

"Hatalmas csalódás, hogy nem kaptunk meghívást az új BLAST versenyre. Próbáljuk megérteni, de igazából semmi értelme a döntésnek. "A hosszútávú célok a fontosak, nem a jelenlegi forma"??? Ez borzasztóan nyers, főleg egy olyan csapattal szemben, aminek akkora öröksége van, mint nekünk..."

Az érme másik oldalán viszont ott van Richard Lewis, aki újra emlékeztetett arra mindenkit, hogy a szervezők azt hívnak meg a versenyeikre, akit akarnak, nem kell hozzá indoklás. Azt is hozzátette még, hogy idén sokkal több és sokkal mélyebb sebből vérzett a BLAST Pro Series, de azok mégsem okoztak akkora felháborodást, mint az, hogy nem kapott meghívást a fnatic.

Mit gondoltok? Egyetértetek a BLAST döntésével vagy szerintetek sokkal fontosabb az, hogy az adott csapatnak mekkora hírneve van, arról már nem is beszélve, hogy az elmúlt hónapok alatt ki volt az erősebb?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!