13 hős és 2 rúna is módosulhat a 9.24-es frissítés során

Gőzerővel dolgozik a Riot Games, hogy 2019 utolsó frissítése felrázza a preaseason metáját.

A 13-as számot szerencsétlennek tartják a számmisztikában, azonban mi mégis örülhetünk ennek, ugyanis pont ennyi hőst változtat majd a Riot a 9.24-es patchben. Egyelőre még csak a tervezőasztalon dolgoznak azon, hogy megtalálják a tökéletes egyensúlyt a karakterek között, de némelyik karakterrel kapcsolatban már konkrét adatokat is megosztottak a nagyközönséggel. Mark Yetter Twitteren osztotta meg a 9.24-es frissítésnek, azaz 2019 utolsó patchének első teaserét!

Először is rájöttek a fejlesztők, hogy hiába dolgozták át a Conquerort, még így is túl erős, miközben az egyik legnépszerűbb rúna is egyben. Ezreal vezetésével megéri akár ADC-re is hozni a rúnát, ezen szeretne változtatni a Riot és inkább meghagyják egy bruiser picknek. A Conqueror mellett muszáj változtatniuk a jelenlegi Omnistone-on (egykori Kleptomancyn), mivel semmi értelme ezt a rúnát választani a jelenlegi metában. Remélhetőleg a jövőben hasznosabb lesz, hogy random módszerrel választja ki nekünk a játék az aktuális keystone-t.

Összesen hat hőst szerettek volna gyengíteni a 9.24-ben, végül Aurelion Solnak megkegyelmeztek, legalábbis egyelőre. Senna változtatásairól már korábban írtunk, egyértelműen kijár neki a nerf, mivel winrate-ben és pick/banrate-ben is a legjobbak között szerepel. Kassadin a homályból robbant be az élvonalba, talán túlságosan is élvezi a hős az előszezon nyújtotta lehetőségeket.

Buffokból nincs hiány, de a 100 %-ig pontos értékekre egyelőre még várni kell (a táblázatban szereplő számok még korántsem biztosak). Ami biztos, hogy Yuumi kitjét átvariálják és sokkal jobban erősítik a "valódi support" vonalat. Ez azt jelenti, hogy talán újra játszható lesz a karakter, aminek a Q képességét gyakorlatilag tönkre vágták az elmúlt hónapok frissítéseiben, a Garen + Yuumi kombóra a közösség találta meg a tökéletes ellencsapást. Az ADC-k közül Sivir és Corki, supportok közül Braum és Karma, junglerek közül Rammus és Amumu, midesek közül Azir kap még kisebb-nagyobb erősítést. Egyedül a top lane az, amit egyelőre békén hagynak a fejlesztők, oda elég volt a Sanguine Blade plusz attack speed bónuszának csökkentése. Végül térjünk ki a Rift Heraldra, ami kikerült a csapatok fókuszából, mivel sokkal jobban megéri a sárkányokkal foglalkozni. A toronytöréshez ott a Demolish rúna, amit előszeretettel választanak a szóló ösvényesek, így igazán nagy előnyt nem tudnak kitermelni Shellyből. Hátha a plusz jutalom segít majd azoknak a csapatoknak, akik nincsenek abban a helyzetben, hogy harcba szálljanak a sárkányokért és inkább a Heraldra támaszkodnak.

A 9.24-es patch december 11-én élesedik majd a szervereken, addig is lehet ízlelgetni a fenti listát.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!