2019 legnépszerűbb e-sport eseményei

2019 legnépszerűbb e-sport eseményei

Az egyik statisztikában van egy komoly trónbitorló! És nem, nem a Fortnite az!

2019 valóban hihetetlen év volt az e-sport piacának, hiszen majdnem mindegyik fontos játék, illetve annak versenye rekordokat döntögetett. Nézzük meg, hogy tavaly világszerte mik voltak a legnézettebb versenyek, ebben pedig az esemény közvetítésével töltött órák, egyidejű-, és átlagos nézőszám fog segíteni nekünk! 

Az LoL világbajnokságot 136, a Dota 2 TI-t 122, Katowice Major-t 135, míg a StarLadder Major 129 órában közvetítették, tehát ebben közel azonos értéket mutatnak. A prímet toronymagasan mégis a Worlds viszi, feltehetően azért, mert több, jelentőségteljesebb, nagyobb tétre menő mérkőzést láthattak a nézők. 

Ettől függetlenül a TI sem panaszkodhat, hiszen jól látható a grafikonon, hogy a 2018-as TI-hoz képest 38 százalékkal fogyasztottak többet a közvetítésekből, de a Mid-Season Invitational is nagyot ugrott. Persze, ebben is a Worlds a legjobb a maga 66 százalékával. 

A legtöbb egyidejű nézőt is a LoL VB tudhatja magáénak. Közel 4 millió néző volt kíváncsi Faker és Caps párbajára, vagyis a SK T1 és a G2 elődöntőbeli küzdelmére. A 2019-as Words a tavalyihoz képest így 94 százalékkal több embert vonzott a képernyők elé egy bizonyos időben.

Természetesen nem maradt el a siker miután az Epic Games berúgta az ajtót 2019 elején. Ígéretet tettek egy nagyszabású világbajnokságra, majd meg is csinálták azt. 2,3 millió embert vonzott egyidejűleg a képernyők elé a Fortnite World Cup Finals. Harmadik helyre a Free Fire világbajnokság jött fel, amiről mindjárt több szót is ejtünk!

Egy statisztika, amiben nem a Worlds vezet! Ez pedig nem más, mint az átlagos nézőszám, ami viszont a Free Fire World Series Rio vitt. A Free Fire világbajnokságát átlagosan 1,2 millióan követték, ami nem kis meglepetés tekitnve, hogy a mobilos battle royale olyan címeket előzött meg, mint a Fortnite, a League of Legends, avagy a Dota 2.

Összegzésképp:

Leghosszabb ideig ezeket néztük 2019-ben:

  1. LoL Worlds - 137 millió óra
  2. Dota 2 TI - 88 millió óra
  3. IEM Katowice CS:GO Major - 53 millió óra
  4. StarLadder Berlin CS:GO Major - 45 millió óra
  5. LoL Mid-Season Invitational - 43 millió óra

Legtöbben egy azonos időben ezeket néztük 2019-ben:

  1. LoL Worlds - 3,9 millió néző.
  2. Fortnite World Cup Finals - 2,3 millió néző.
  3. Free Fire World Series RIO - 2 millió néző.
  4. Dota 2 TI - 1,9 millió néző.
  5. LoL Mid-Season Invitational - 1,7 millió néző.

Átlagosan nézőszámban ezek voltak a legjobbak 2019-ben:

  1. Free Fire World Series RIO - 1,2 millió néző.
  2. Fortnite World Cup Finals - 1,1 millió néző.
  3. LoL Worlds - 1 millió néző.
  4. Dota 2 TI - 726 ezer néző.
  5. Free Fire World Cup - 643 ezer néző.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 


Kövess Minket!