Hazai és nemzetközi bajnokságokkal indul 2020 a magyar RL játékosok számára

Hazai és nemzetközi bajnokságokkal indul 2020 a magyar RL játékosok számára

A második bajnoki szezonnal párhuzamosan több más tornán is követhetjük honfitársaink küzdelmeit.

2019. december 8-án véget ért az első magyar 3v3 Rocket League bajnokság, a Dribble Hungary, amelyen végül óriási mérkőzéseket követően az MTK Budapest szerezte meg az aranyérmet. A kiélezett és színvonalas küzdelmeknek azonban nincs vége, a második szezonnal együtt más tornák is kezdetüket veszik, melyeken akár Te is részt vehetsz.

Duo Cup – kétfős küzdelmekre fel

2020. január 18-án szombaton egy egynapos, 2v2 bajnoksággal indul az év. A tornán egyenes kieséses rendszerben, kétfős csapatok küzdhetnek meg a 9.000 forint összdíjazású tornán, amelyre jelenleg is nyílt a nevezés. A bajnokság vigaszágas kieséses rendszerben kerül lebonyolításra, azaz ha vereséget szenvedtek valamelyik ellenfél ellen, a bajnokság még nem ér véget számotokra, egy esélyetek még marad a továbbjutásra.

Amennyiben szívesen kipróbálnád magad akár hazánk legjobb játékosai ellen is, a kupa Smash.gg oldalán le is tudjátok adni a regisztrációtokat január 17. 23:59-ig.

Elindul a második 3v3 bajnoki szezon

2020. január 25-én, és február 1-jén két selejtezőn összesen 4 csapat kvalifikálhatja magát a második 3v3 szezon másodosztályába. A két selejtezőn, a Duo Cuphoz hasonlóan, szintén bárki részt vehet, akár mind a kettőn is. Egy selejtezőről két csapat jut be a közel három hónapig tartó Pro Divisionbe, amelynek arany- és ezüstérmese az élvonalba kerülésért is pályára léphet. A következő szezon első fordulója február 14-15-én lesz, pénteken a Pro Division (másodosztály), szombaton pedig az Elite Division (élvonal) küzdelmeivel.

A selejtezőkre az alábbi Smash.gg oldalon tudtok regisztrálni, az első selejtezőre január 24. 23:59-ig, a másodikra pedig január 31. 23:59-ig.

Érkezik a Rocketmania első nemzetközi döntője

2020. február 29-én kerül megrendezésre az első Rocketmania-sorozat nemzetközi döntője, amelyre négy csapat kvalifikálja magát: a lengyel, a cseh-szlovák és a magyar nemzeti bajnokságok győztesei, valamint egy nemzetközi selejtező aranyérmese. Végső sikerével hazánkat az MTK Budapest mindenképpen képviselni fogja, a lengyel és a cseh-szlovák bajnokságok azonban jelenleg is zajlanak még.

A cseh-szlovák bajnokságban 8 csapat vesz részt, és féltávhoz érkezve szinte ketté is szakadt a mezőny, az első négy helyezett csapat elhúzott a másik négy csapathoz képest. A küzdelmekből még négy forduló van hátra, és minden csapat kétszer játszik minden ellenfele ellen. A Symphony (ToXxicko, Gr4nk0, Syracks) csapata áll jelenleg hibátlanul az élen, mögöttük 1-1 vereséggel az Onlajneři (Deviix, Nalmon, NumBy) és a Gifted Gaming (elko, Paca, Shad0w) állnak a képzeletbeli dobogó másik két fokán.

A lengyel nemzeti bajnokságban, amelyben 10 csapat méretteti meg magát, két fordulót követően a TurboBenc (Low, Wejru, WuZiK), az OK Boomer (Zamas, Lukaaa, Raixer), és a PACT (Bebz, Tumeek, Expp) csapatai holtversenyben állnak az élen, de mögöttük 4. helyen ott található még az ESE (PetricK, Bruz, niseron) hármasa is, így itt is kiélezett küzdelmek várhatóak a folytatásban. Ezen bajnokságok aranyérmesei kvalifikálják magukat a nemzetközi döntőre, míg az ezüstérmesek a pótselejtezőre kényszerülnek.

Ezen pótselejtezőn a hazai színeket a Big Brain Gamers (JusTZoly, Mateos, Squeamish, ZeNeDaR) fogják képviselni, akik az előző bajnoki szezonban D1ABLO csapatnévvel bár bronzéremmel zártak a LAN-döntőn, a január 4-i magyar selejtezőn ellentmondást nem tűrve, minden mérkőzésüket vesztett játék nélkül megnyerve jutottak tovább, így készülhetnek a folytatásra.

A nemzetközi pótselejtező 2020. február 15-én szombaton kerül megrendezésre, ahol minden csapat megmérkőzik minden ellenfele ellen, a győztes pedig szintén ott lehet a február 29-i nagydöntőben.



Magyar Szuperkupa – azaz a II. Invitational LAN

2020. március 21-én a hazai bajnokságok legjobb eredményeit elérő játékosai egy meghívásos alapon működő, 3v3 offline bajnokságon vehetnek részt, amely a Dribble Hungary LAN-döntőivel megegyező formátumban, azaz 4 csapattal és vigaszágas kieséses rendszerben kerül lebonyolításra.

A bajnokságra bármely háromfős csapat nevezhet, ellenben csak a 2019-es hazai ponttáblázat alapján a négy legtöbb ponttal rendelkező hármas vehet csak részt a tornán. A ponttáblázatról dióhéjban: a Dribble Hungary élvonalában legalább 6. helyen záró, valamint az egynapos 2v2 vagy 3v3 bajnokságokon legalább 4. helyen záró csapat játékosai egy előre meghatározott rendszer alapján kapnak pontokat, elért eredményüktől függően.

A bajnokságok mérkőzéseit a DribbleHungary Twitch-csatornáján lehet figyelemmel követni, beleértve a hazai és a nemzetközi megmérettetéseket is.

Te melyik bajnokságot várod a leginkább? Indultok csapatoddal / barátaiddal valamelyik megmérettetésen?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!