7 lapot nerfeltek, teljes áron törhetjük őket hamarosan

Tovább gyengült a Galakrond Shaman, örülhetnek a Quest Resurrect Priest rajongók.

Dean Ayala már a múlt héten elárulta, hogy a napokban érkezik a Descent of Dragons kiegészítő második adag gyengítése és nem is kellett sokat várnunk rá, hogy kiderüljön melyik lapok esnek áldozatául a nerfkalapácsnak. Végül hat + egy kártyát módosítottak, amelyek között meglepetést is felfedezhetünk.

Ancharr

Elég volt kezdőkézben megtartani a legendás fegyvert és rögtön záporoztak a győzelmek. Eggyel csökkent a durabilityje, ami komoly érvágást jelent a laphúzásban szegény Pirate Warriornak.

Necrium Apothecary

Biztosra vehettük, hogy gyengülni fog a Deathrattle Rogue legerősebb kártyája, de még 5 manán is elég erősnek tűnik, hogy a Highlander DR Rogue tényező maradjon.

Dragon's Pack

5/6-os lények helyett 4/5-ös farkasokat idéz meg a varázslat, ami még mindig hatalmas érték (főleg Electra Stormsurge-dzsel és Archmage Vargoth-tal), de sokkal kényelmesebb cserélni a gyengített minionokkal. 

Invocation of Frost

A Spirit of the Frog mellé nem működik már az IoF + Earthen Might, ennek a nerfnek is köszönhetően benne van a pakliban, hogy a Galakrond Shaman helyét átveszi a tier listák élén az Aggro Overload Shaman.

Fiendish Rites

Többen megkérdőjelezik, hogy miért kellett gyengíteni a Galakrond Zoo Warlockot, ami Tier 2 fölé még egyszer sem jutott. Sokat lassul majd a gyengítéssel az early game, kíváncsian várhatjuk, hogy egyáltalán lesz-e még olyan játékos, aki erre a változatra szavaz.

Scion of Ruin

Galakrond mellé csak Coinnal fér ki, de még így is pusztító erő lakozik benne. Kellett ez a nerf, de a Galakrond Warrior más ponton nem gyengült, érdemes vele számolni a jövőben is.

Dragonqueen Alexstrasza

Szerencsére nem lesz több Trolden videó, ahol egyetlen DA-ból akár 5 másikat is sikerül valakinek kapnia. Hasznos változtatás, alapból így kellett volna kiadni a lapot.

Összességében ismét jól közelítette meg a problémás lapokat a Blizzard, de a sokak által gyűlölt Quest Resurrect Priest továbbra is változatlan formában garázdálkodhat, ami hosszútávon nem tesz jót a Standard metának. A gyengített lapokat teljes áron törhetjük majd be a patch élesedése utáni két hétben, valószínű a Dragonqueen Alexstrasza után is megkapjuk a teljes dustot.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!