A Riot válaszol: Riot-fiókok, custom URF és az események átalakítása

A Kérdezz a Riottól sorozat újabb néhány kérdésre ad választ.

Néhány szezonnal ezelőtt a Riot Games behozta a "Kérdezz a Riottól" bejegyzéssorozatot, amelyben megválaszolják a közösség néhány olyan kérdését, amelyek a legaktuálisabbak, vagy nagyon találóak. Íme a legújabb részletek:

Rendszeresen szerveztek eseményeket egy téma, hős vagy kinézetsorozat (például: Projekt) köré, de ezek az utóbbi időben egyre gyengébb minőségűek. Semmi játékmenetbeli újdonságot nem hoznak (például új játékmódot), és a korábbi eseményekhez képest sokkal kevesebb a feladatunk, így az egész kicsit érdektelen. Lesznek a jövőben a korábbihoz hasonló, tartalmas események?

A Riot ezzel az állítással egyetértett, valóban ellaposodtak kicsit az eventek, és le is írták az ötleteiket a helyzet javítására:

  • Ismét lesznek régi és új játékmódok ezen események alatt

  • Közösség szintű kihívásokkal készülnek majd, mint ahogy a Próbatétel alatt is volt; a házak játékosai közösen dolgozhattak egy célért
  • Felújítják a küldetések témáit, amelyek túlmutatnak az "ölj meg x minion" és a "szerezz gyilkosságokat" megbízásokon

Miért nem lehet egyéni játékokat indítani URF-ban és más játékmódokban?

A Riot válasza röviden nagyon egyszerű: túl instabil a váltakozó módok rendszere, az egyéni játékok pedig továbbnövelnék a terhelést, ami akár a szerverek összeomlását is okozhatja, az pedig ranked játékokat is veszélyeztetne. Sok időt vesz igénybe az ideiglenes módok naprakésszé tétele, alkalmi jellegük miatt pedig közel sem annyira stabilak, mint a normál és ranked módok.

Miért nem választhatjuk ki inkább azt a pozíciót, amelyikben nem szeretnénk játszani?

A Riot az évek alatt többféle pozícióválasztási rendszerrel kísérletezett, olyannal is, ahol nemet lehetett mondani, egy szerepkörre, de ez nem működött, mert senki nem vállalta a supportot, így drámain megnőtt a várakozási idő.

Mi a szitu ezekkel a Riot-fiókokkal? Miért kell módosítanom a felhasználónevet, amivel a LoL-ba belépek?

A Riot felhasználókezelése eddig régiós szinten kezelte a profilokat, az új játékok megjelenésével azonban szükséges volt ezt a rendszer globálisra emelni, ugyanis könnyen elképzelhető, hogy az új játékok más régiós felosztásban fognak működni. Például nem biztos, hogy a Legends of Runeterrában vagy a Project A-ben lesz EUNE meg EUW. A régiós névkezelés problémákat okozott volna az új játékokban, megbízható, biztonságos és fenntartható működést azonban csak ezzel a névváltással tudnak garantálni. A Riot tervei szerint a jövőben lehet majd ismét módosítani a bejelentkezési adatokat (lehet, hogy email címmel is beléphetünk majd).

Raknak tojást a Kicsi legendák?

Ezt a választ ezúttal szó szerint idéznénk:

"Riot Cactopus a Targon legmagasabb hegycsúcsa felé közeledett. Lihegve, kifulladva teszi meg az utolsó lépést. Egy egyszerű platformot talál, rajta egy számára ismeretlen nyelv rúnafelirataival. Tanácstalanul térdel le a platform elé. Hirtelen halk suttogást hall, és hideg szél veszi körül, a következőt súgva a fülébe: „Tedd a pénztárcádat a platformra, ha látni akarsz valami igazán nagyszerűt.” Nem érti, honnan jön a hang, de nem tud neki ellent mondani. Leteszi a pénztárcáját a hűvös kőre, mire a rúnákat áramló, mágikus energia járja át. Csak lüktetnek… lüktetnek… és lüktetnek… majd fény gyullad a platform fölött, és lassan alászáll egy kisméretű tojás. Felveszi, és megvizsgálja. Meleg… nagyon meleg. Egy ideig egyik kezéből a másikba dobálja, és azon tűnődik, hogy mi lehet a rendeltetése.

Aztán egy halk, kaparászó hangra lesz figyelmes. Majd egy hangosabb reccsenés következik, és látja, hogy egy repedés fut végig a tojáshéjon. Ijedtében leejti. A tojás földre esik, és összetörik – hirtelen vakító fény árad szét belőle! A fény elvakítja, és hátraesik. Kinyitja a szemét, pislog néhányat, megpróbál fókuszálni… és megpillantja a legszeretetreméltóbb, legtüneményesebb mágikus lényt, amihez valaha szerencséje volt. Az élete örökre megváltozott.

Senki sem ismeri a mágikus folyamat részleteit, amely eldönti, hogy a Kicsi legendák tojást raknak-e, azt viszont tudjuk, hogy a Kicsi legendákból nagyszerű barátok válhatnak."

Mennyire szorul háttérbe a League of Legends a 10. évfordulón bejelentett többi játék mellett? Kevesebb frissítés lesz, kevesebb figyelmet kap a játék?

Riot Cactopus megnyugtatta az aggódó lelkeket, hogy a Riot Games már évek óta megosztottan dolgozik, a League of Legends csapata jó ideje már csak a cég 20%-át teszi ki. A többi 80% a háttérben dolgozik az új projekteken, amelyekből folyamatosan egyre többet láthatunk majd, de mellette töretlenül zajlik tovább a PC-s LoL fejlesztése.

"Kapaszkodjatok, Idézők. A League of Legends következő 10 éve még jobb lesz, mint az első 10 volt."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!