Óceán túloldaláról hívott segítséget játékostársának, és alighanem életet mentett egy texasi lány!

Sokat hallottunk már a swatting jelenségéről, de szerencsére most épp az ellenkezője történt, egy játékos ugyanis az óceán túloldaláról segítségnyújtás miatt küldte ki a hatóságokat a társához.

A BBC és a Sky News is beszámolt róla, hogy a hétvégén egy Dia Lathora nevű 21 éves texasi lány gyors gondolkodásával alighanem életet mentett. Történt ugyanis, hogy játékostársa, a 17 éves Aiden Jackson, aki Angliában ült a számítógépe előtt és együtt játszott majdnem tragédiával végződött. A gamelés közben valószínűleg rohamot kaphatott Jackson - fura hangok szűrődtek át a mikrofonon és nem kapott választ tőle -, ezért a lány telefonon értesítette a hatóságokat, akik a fiú segítségére siettek. Lathorának egyébként nem igazán volt információja a srácról, azonban korábbról már tudta a címét, így ennek bemondásával segítséget tudott hívni a számára.

A szülők lent tévéztek, és mivel zárva volt a gyermekük szobájának ajtaja mit sem sejtettek az esetről, ráadásul meglepődve fogadták a kopogtató rendőröket és mentősöket. Felsietve az emeletre látták, hogy nincs jól Jackson, aki az eset után elmondta, hogy egyszer csak elkezdett rázkódni és kiesett neki ezután minden, már csak arra eszmélt, hogy hatósági személyek veszik körül. 2019 májusában volt egy hasonló rohama, és most is kórházba kellett szállítani, de késő délutánra már haza is engedték a fiatalembert, miután néhány tesztet elvégeztek rajta.

A gyors cselekvés és a folyamatosan figyelemmel követés ilyen személyeknél életet menthet. Ezek után megegyeztek otthon, hogy csak nyitott ajtónál játszhat. A két játékos azóta is kapcsolatban maradt, Jackson pedig nem tudja eléggé megköszönni Diának, hogy bár több, mint 7 ezer kilométer választja el őket, ő megmentette az életét.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!