4 szempontból álló, alapos shotgun elemzést készített egy Fortnite játékos

4 szempontból álló, alapos shotgun elemzést készített egy Fortnite játékos

A részletes videóban választ kapunk arra, hogy melyik shotival lehet a legjobban sebzést osztani highgroundról, illetve mely kombinációk a legjobbak egy box fight-ra.

A Fortnite Chapter 2-es felvonása drasztikusan más, mint az előzőek, köszönhetően a többek között közel 30 vaultnak, amit még októberben eszközölt az Epic. Ebben a szezonban ismét minden szem a Pump és Tactical Shotgunokra szegeződik, a játék történetében először pedig most megfontolandó, hogy mikor vesz fel az ember Tacticalt és mikor Pumpot.

Egy youtuber, Fortnite Guru igen alapos összehasonlítást készített ezen shotgunok összes típusáról, négy szempont alapján vizsgálta meg a fegyvereket, és kereste a legerősebbet közöttük.

A négy szempont a következő:

  1. Highgroundról tüzelés az ellenfélre
  2. Tüzelés egy rámpáról olyanra, aki a faladat próbálja elvenni
  3. Falakra (környezetre mért sebzés)
  4. Harc egy boxban valakivel (itt SMG kombinációkat is vizsgált)

Az első pont alkalmával tesztelőnk két blokk magasból és egy blokkal odébbról tüzelt a tesztbábura, a sebzéseket az alábbi képen láthatjátok.

A második körben durván 1-1,5 blokk távolság volt a karakterek között, az eredmény a képen látható:

A harmadik tesztben a Tactical fegyverek törtek az élre, falra mért sebzésben a Pump a közelükbe se ér.

Végül a negyedik próbánál elég egyértelmű volt a két első helyezett, hiszen a Legendary és Epic Pumppal egy tökéletes találat esetén azonnal kifeküdhet az ellenfelünk.

Harmadik helyen a kék Pump végzett kék SMG-vel, ilyenkor ugyanis csak egy lövés kell az SMG-ből, míg zöld és szürke ritkaságban legalább kettő. A sereghajtók aztán a Tacticalok, ugyanis ezekkel két lövés kell mindegyik variánsából.

Nem meglepő eredmény tehát, hogy az arany Pump viszi a prímet az összes shotgun közül, őt szorosan követi az arany Tactical, de ez nem is véletlen, hiszen a legritkább kategóriájú fegyverekről beszélünk a játékban.

A teljes videót itt tekinthetitek meg.

A végére megjegyeznénk, hogy aki szeretne biztosan bele tudna kötni a tesztbe, hiszen a Fortnite egy elképesztően szituáció függő játék, és persze sokszor azzal kell operálni amink van,főleg egy kompetitív mérkőzésen, no meg a tökéletes fejesek se mindig jönnek össze, kiindulási alapnak azonban tökéletes ez az összehasonlítás.

Te melyik shotgunra esküszöl?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!