Hirdetés

Hamarosan mobilon fogunk e-sportolni konzol vagy PC helyett

Piackutatók szerint elkerülhetetlen a mobil e-sportok dominanciája, erre már most komoly bizonyítékok vannak.

Hirdetés

Tőlünk keletre a PC-, és konzolpiac már rég veszített a mobiléval szemben, s most egy kutatás további térhódítást jósol a következő 5 évre. Jelenleg még a számítógépen játszható e-sportok a legnépszerűbbek a piacon, de a kutatás szerint hamarosan mindez megváltozik.

 

Az okostelefonok piacán már viszonylag olcsón hozzájuthatunk olyan eszközhöz, ami a jelenleg is e-sportnak számító játékokat megfelelő módon futtatja, s ahogy fejlődik a technológia, úgy lehet egyre kisebb a belépési küszöb, ami PC esetén jóval magasabb. Emiatt sokkal hamarabb válhatnak játékosok a mobil e-sportok nézőiből. Ez nemcsak a felhasználóknak, de a versenyszervezőknek is megkönnyíti a dolgát, hiszen könnyebb és olcsóbb beszerezni a szükséges eszközöket a versenyeikhez. Természetesen komolyabb eszköz vásárlása esetén mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk.

Emellett az 5G által adott új lehetőségek is nagyban fogják növelni a piac lehetőségeit, mint fejlesztés, mint felhasználás terén, hiszen gyorsabban lehet majd egymással az online ütközeteket lefolytatni.

A nikopartners piackutató cég szerint a kínai piac határozza meg a trendeket.

2018-ban a mobilos e-sportok 15,3 milliárd dollárt termeltek, amiből csak Kína egymaga 5,6 milliárdot csinált. Ehhez az összeghez a budapesti a V4 Future Sports Festival is hozzájárult, ugyanis több mint 123 ezer dollárt osztottak szét Clash Royale-ban a versenyzők között 2018 áprilisában. A mikrotranzakciók is jóval természetszerűbben működnek telefonon, mint akár konzolon vagy PC-n.

Már most mérhetően több gamer ragad mobilt, mint PC-t és konzolt együttvéve, ráadásul kik utóbbi kettőn játszanak, azok általában telefonon is tolják, visszafelé ez azonban kevésbé igaz. Nagyjából 2,53 milliárd ember játszott mobilon 2019-ben, míg számítógépen 1 millárd, míg konzolon 500 millió körüli ez a szám. 2019-ben Magyarországon is megelőzték a mobilos gamerek a konzolosokat az eNet és az esport1 kutatása szerint.

Ezeket az előrejelzéseket a Tencent és a Blizzard is megerősíti. Előbbi ugyebár a kínai érdekeltségű vállalat, mely a Riot Games többségi tulajdonosa, és már készülnek az új mobilos játékukkal

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
4 db hozzászólás
 • d0ud3 1 hónapja
  Hát nem tudom. Én nem szeretnék olyan e-sport meccset nézni ahol a játékosok célzási segítséggel próbálják egymást ellőni. De ha nem is kapnának plusz AIM-ot akkor meg keserves lenne nézni azt a mozgást. Ja és valjuk be. Egy cod Mobile sem érhet fel egy pc-sel.
  0 0 Válasz
  • Komojtalan 1 hónapja d0ud3
   Szintúgy. Nekem a telefonnal a legnagyobb gondom a pici képernyő. Aki hozzászokott egy 50 centis képernyőhöz, annak a telefon kijelzője nagyon karcsú.
   0 0 Válasz
 • EndeMorke 18 napja
  Köszi
  0 0 Válasz
 • GhostShark714 9 napja
  Eléggé érdekes lesz...
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?