Hamarosan mobilon fogunk e-sportolni konzol vagy PC helyett

Piackutatók szerint elkerülhetetlen a mobil e-sportok dominanciája, erre már most komoly bizonyítékok vannak.

Tőlünk keletre a PC-, és konzolpiac már rég veszített a mobiléval szemben, s most egy kutatás további térhódítást jósol a következő 5 évre. Jelenleg még a számítógépen játszható e-sportok a legnépszerűbbek a piacon, de a kutatás szerint hamarosan mindez megváltozik.

 

Az okostelefonok piacán már viszonylag olcsón hozzájuthatunk olyan eszközhöz, ami a jelenleg is e-sportnak számító játékokat megfelelő módon futtatja, s ahogy fejlődik a technológia, úgy lehet egyre kisebb a belépési küszöb, ami PC esetén jóval magasabb. Emiatt sokkal hamarabb válhatnak játékosok a mobil e-sportok nézőiből. Ez nemcsak a felhasználóknak, de a versenyszervezőknek is megkönnyíti a dolgát, hiszen könnyebb és olcsóbb beszerezni a szükséges eszközöket a versenyeikhez. Természetesen komolyabb eszköz vásárlása esetén mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk.

Emellett az 5G által adott új lehetőségek is nagyban fogják növelni a piac lehetőségeit, mint fejlesztés, mint felhasználás terén, hiszen gyorsabban lehet majd egymással az online ütközeteket lefolytatni.

A nikopartners piackutató cég szerint a kínai piac határozza meg a trendeket.

2018-ban a mobilos e-sportok 15,3 milliárd dollárt termeltek, amiből csak Kína egymaga 5,6 milliárdot csinált. Ehhez az összeghez a budapesti a V4 Future Sports Festival is hozzájárult, ugyanis több mint 123 ezer dollárt osztottak szét Clash Royale-ban a versenyzők között 2018 áprilisában. A mikrotranzakciók is jóval természetszerűbben működnek telefonon, mint akár konzolon vagy PC-n.

Már most mérhetően több gamer ragad mobilt, mint PC-t és konzolt együttvéve, ráadásul kik utóbbi kettőn játszanak, azok általában telefonon is tolják, visszafelé ez azonban kevésbé igaz. Nagyjából 2,53 milliárd ember játszott mobilon 2019-ben, míg számítógépen 1 millárd, míg konzolon 500 millió körüli ez a szám. 2019-ben Magyarországon is megelőzték a mobilos gamerek a konzolosokat az eNet és az esport1 kutatása szerint.

Ezeket az előrejelzéseket a Tencent és a Blizzard is megerősíti. Előbbi ugyebár a kínai érdekeltségű vállalat, mely a Riot Games többségi tulajdonosa, és már készülnek az új mobilos játékukkal

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.

Üzlet - Így alakítható ki az ideális hajvonal hajbeültetéskor

A hajbeültetések során a fő cél a kopasz területek felszámolása, a kezelést végző orvosnak viszont be kell állítania a páciens igényeinek megfelelő hajvonalat is. Talán meg sem kell említenünk, hogy ez a rész kiemelt figyelmet igényel, hiszen egy rosszul sikerült haj örökre rányomhatja a bélyegét megjelenésünkre. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a hajvonal kialakítása során.

Üzlet - Hogyan őrizd meg a fiatalságodat kívül-belül?

Ha létezik olyan dolog a világon, ami örökös és megállíthatatlan, az az idő múlása. A másodpercekből percek, majd órák lesznek, ebből pedig napok, hetek, hónapok, évek, évtizedek. Mindez pedig nem telik el nyomtalanul.

Üzlet - Hogyan válasszunk könyvelőt?

Akár egyéni vállalkozás indításán, akár cégalapításon gondolkodunk, az első feladataink közé tartozik a könyvelő keresése. Ez ugyanis a kulcsa annak, hogy a vállalkozás könyvelési ügyei rendben legyenek, így minden éjjel nyugodtan hajthatjuk álomra a fejünket. Azonban a megfelelő szakember megtalálása nem egyszerű, hiszen az interneten rengeteg hirdetést találhatunk, és ismerőseink is előszeretettel ajánlgatnak könyvelőket. Hogyan válasszuk ki közülük azt, akiben megbízhatunk? Cikkünkből kiderül!