Megszűnik az ECS, de valami nagyobbra készül a FACEIT

Megszűnik az ECS, de valami nagyobbra készül a FACEIT

Nagyon úgy néz ki, hogy jön a FACEIT franchise ligája!

Most már több forrás is megerősíti, hogy megszűnik az Esports Championship Series (ECS), ami a FACEIT profi csaptoknak fenntartott ligája volt, ám helyette sokkal nagyobb dobásra készülnek. Bevásárlásos ligával, vagyis franchise rendszerrel újítana be a FACEIT. A népszerű e-sport elemző, történész, Duncan "Thorin" Shields a YouTube csatornáján árult el még néhány titkot, köztük azt is, hogy neki milyen szerepe lesz az egészben.

Az új verseny neve "B Site" lesz és 12 csapattal terveznek elindítani, melynek egy része bevásárolhatja magát, másoknak pedig lehetőségük lesz kvalifikálni rá. Thorin elmondása alapján az egész 10-12 hétig fog tartani, de más források kicsivel több mint 1 hónapos időtartamot jelöltek meg. Tekintve hogy a FACEIT még nem adott ki hivatalos közleményt, ez képlékenynek tűnik, de a két szám nem áll annyira távol egymástól mint azt hinnénk. Könnyen lehet, hogy rögtön 2 szezont is terveznek erre az évre, akkor pedig kijön a matek.

Már azt is rebesgetik, hogy olyan szervezetek fizették be a 2 millió dolláros (~607 millió Ft) belépődíjat, mint a MIBR, Cloud9, Mad Lions és a Gen.G. Thorin szerint azért jó ez a bevásárlós rendszer, mert így résztulajjá válhatnak a szervetek, emiatt pedig érdekük lesz, hogy jól menjen a liga. Egyébként a szabadszájúságról híres figura nemcsak elemzője, de kreatív rendezője is a B Site-nak, és mindenképpen egy szórakoztató, eladható show-t ígér, az UFC-hez vagy az NFL-hez hasonlóan. 

Olyan dolgokat fogunk látni, amihez eddig senkinek sem volt töke! Garantáltan élmény lesz nézni ezt a műsort és az elemzések sem abból fognak állni, hogy berakunk néhány elemzőt és ex-játékost, hogy stand-upoljanak.

Tavaly bejelentette az ESL a Pro Tourt, amire a FACEIT-nek is lépnie kellett valamit, s nagyon úgy tűnik, hogy megérkezett a válasz. Arról is pletykálnak, hogy a versenyek időpontja átfedésben lesz az ESL eseményeivel, ami döntés elé fogja állítani a profi csapatokat. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!