vS Standard meta jelentés: gyakorlatilag megszűnt létezni a Galakrond Shaman

A Shaman eltűnt a süllyesztőben, de nem baj, mert van helyette másik Galakrond deck.

Két adagban kaptunk nerfeket a Descent of Dragons megjelenése óta, amiknek nem titkolt célja volt, hogy a Galakrond Shaman népszerűsége és teljesítménye hosszútávon visszaessen. A statisztikák alapján ez össze is jött a Blizzardnak, de nem lehetünk teljesen elégedettek. Nézzük meg, melyek most a legnépszerűbb és legerősebb deckek a ViciousSyndicate Standard meta jelentésének segítségével!

Népszerűség

Kanyarban sincs az élmenőkhöz képest a Galakrond Shaman, ahogy a Priest sem képest most már nagyot alkotni, hiába van meg minden a Resurrect verzióban ahhoz, hogy komoly babérokra törjön. A Rogue dominálja a Standard formátumot, nagyobb lemaradásból követi Valeerat az üldözők triója. A Hunter, a Warlock és a Warrior is erős, ezért is érdemes ezekből a Classokból válogatni azoknak, akik haladni is szeretnének a ladderen.

Matchupok

A Control Warlockon kívül, amivel egyébként főleg Legendben lehet csak találkozni, nincs valódi ellenszer a Galakrond Rogue-ra. Edwin VanCleef elképesztően hatékony, ha sikerül Coin mellé betartani, a Galakrondból kapott Lackeyk többször is képesek a semmiből megfordítani a meccsek alakulását. Egész sok zöldre festett téglalap tűnik fel a Highalnder Rogue és a Face Hunter neve mellett is, azonban mindkét változatnak vannak kifejezetten rossz matchupjai, ezért simán lehet, hogy 5-10 meccsen keresztül közünk nem lesz a vereségekhez.

Erősorrend

Ahogy régebben a Galakrond Shaman, úgy most a Galakrond Rogue keseríti meg az ellenfelek életét. A ladder minden pontján ez most a legerősebb deck, ami mellé jelentős népszerűség is társul, így állhat össze a tökéletes kombó, amivel terrorizálni lehet a Standard Rankedet. Jól teljesít a Highlander Hunter, a Control Warlock, sőt kisebb meglepetésre a Token Druid is, de ha biztosra akarunk menni, csak a Galakrond Rogue-ot pörgetjük minden meccsen.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!