Az Epic Games hivatalosan is csalásnak minősítette a jelzésre használt pickaxe swinget

Az Epic Games hivatalosan is csalásnak minősítette a jelzésre használt pickaxe swinget

2020-ban a nonverbális kommunikációt is szigorúbban veszi az Epic a Fortnite kompetitív mérkőzésein.

A Fortnite 2019-es szezonja kompetitív szempontból elég jól sikerült. Bődületes mennyiségű játékos bődületes számú versenyen vehetett részt, a Fortnite világbajnoksága pedig az egyik legnézettebb e-sport esemény volt az évben. Emellett nyugodtan mondhatjuk, hogy a kompetitív réteg egy önálló kultúrát képvisel a Fortnite közösségben, megvannak a maguk szokásaik, taktikáik, amik megkülönböztetik őket a casual játékosoktól.

Talán az egyik legjobb példa erre a pickaxe swing, ami annyit tesz, hogy a játékosok csapkodnak a levegőbe a csákányukkal, ezzel jelezve az ellenfelüknek, hogy nem akarnak harcolni, addig amíg be nem érnek a következő körbe. Ez a jelzés elég hamar elterjedt a közösségben, és ilyen pillanatokat eredményezett.

Persze nem lehet azt mondani, hogy mindenki egyetértett vele, de elég sokan használták, és felvetődött a kérdés, hogy ez nem minősül-e csalásnak, összedolgozásnak? Az Epic Games az elmúlt hónapokban megvizsgálta közelebbről is a kérdést, hivatalos álláspontjukat pedig nemrég publikálták.

A teaming, az előre megbeszélt érkezés és a segítség céljából eldobott itemek mellett felvették a tiltólistára az ellenfelek közötti nonverbális kommunikációt is. 2020. január 20-tól tilos a kompetitív mérkőzéseken egymásnak jelzéseket küldeni...

  • ...csákány ütéssel
  • ...emote használatával
  • ...Toy használatával
  • ...ugrálással

Az ilyen jellegű "kapcsolatfelvétel" az ellenfelekkel ugyanolyan büntetést von maga után, mint a nyílt teamelés. Az Epic Games külön kihangsúlyozta, hogy aki ilyen tevékenységet tapasztal, jelentse azt a játékostámogatásnak.

Természetesen a kompetitív közösség azonnal ízekre szedte a bejelentést, Ninja is felszólalt a tiltás ellen.

Tweetjében elmondja, hogy érti az Epic logikáját valóban furcsa lehet egy néző számára a szituáció, de mozgást elősegítő tárgyak nélkül mit várnak?

Nektek mi a véleményetek az új szabályról?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!