Nyílt levélben üzentek a Psyonixnak:

Nyílt levélben üzentek a Psyonixnak: "Több figyelmet Európára és Óceániára!"

A szerző több pontban kifogásolta a fejlesztők tevékenységét egy Reddit-bejegyzésben.

2020-ban szerencsére számos módon hangot adhatunk már a véleményünknek, az egyik legerősebb forma azonban a nyíltlevél. Az ilyen levelek arra hivatottak, hogy magukra vonják a figyelmet, és végül egy olyan tömeget hozzanak létre, akik összefogva küzdenek a kitűzött célért.

A Psyonix, a Rocket League fejlesztőcsapata, az Epic Games leányvállalata most egy ilyet kapott, és több pontban is kifogásolja az író a fejlesztőcéget, beleértve ebbe a játékot, illetve az e-sportját is.

A Psyonix a játék fejlesztése, hibáinak javítása, az online szerverek üzemeltetése és karbantartása mellett ugyanis többek között a Rocket League Championship Series (RLCS) főszervezője is, a weboldalukon pedig külön bejegyzésben szabályozzák a tőlük független bajnokságok szervezőit, hogy amennyiben saját bajnokságot futtatnak, annak milyen alapszabályokkal kell rendelkeznie. Ez mellett több más indok is vezérelte azt a Reddit-felhasználót, aki megfogalmazta velük szemben az alábbi nyílt levelet. A közösség egyetértését mi sem fejezi ki jobban, minthogy kevesebb, mint 24 óra alatt a legkedveltebb poszt lett a Rocket League Esports subredditjén, és még a Drama RLert, Rocket League e-sportokkal foglalkozó híroldal is megosztotta twitterjén a levélre mutató Reddit-posztot.

Íme a levél magyarra fordított változata (az eredeti angol szöveg az alábbi oldalon megtekinthető):

"2019 eljött és el is telt, ezalatt pedig sok minden csak jobb lett, ahogy megígértétek. Ez az év volt a legizgalmasabb az e-sport versenyeket tekintve, rengeteg komoly színvonalú LAN-eseménnyel, amelyek több órányi tömény szórakozást nyújtottak számunkra. Dél-Amerika is csatlakozott az RLCS-hez, és egész jól is szerepeltek.

Azonban úgy érzem, ebben az évben nagyon sok embernek is okoztatok csalódást. Megjelent az Esport Bolt, és hamar el is lett felejtve. A csapatok logói nem lettek frissítve, új csapatok nem lettek hozzáadva, stb. Amikor az Epic Games, az egyik legmegosztóbb fejlesztőcsapat átvett titeket, sokan mondták, hogy ez egy rossz döntés, de még többen voltak, akik megvédtek titeket, azt remélve, hogy az Epic jelenléte nagyobb dolgokat is elhoz majd a játék e-sport világába. Ehelyett azonban minden változatlan. Európa továbbra is periférián kívül van, csak a külső segítségre számíthat, miközben a CRL [Collegiate Rocket League, az amerikai egyetemeknek meghirdetett bajnokság - a szerk.] rengeteg pénzt kap. A legkedveltebb kommentátorokat magyarázat nélkül rúgjátok ki, még egy köszönetet se kapnak az elvégzett munkájukért.

A jövő is elég sötéten fest. Azt állítjátok, hogy minden energiátokat az olimpiai eseménybe akarjátok fektetni, és hogy ezért nincs tervben más komoly megmérettetés az RLCS-en kívül, amelyet viszont elkapkodtok. Az előbb említett eseményről sincs semmi információnk, se a selejtezőkről, se a lebonyolításról, se a nyereményekről, stb. Ráadásul, a következő RLCS szezon két hét múlva kezdődik, Óceániában pedig semmilyen hivatalos bejelentés sem született erről, így várhatóan úgy fogjátok ezt is bejelenteni, hogy szinte semmi idő sem lesz felkészülni rá, pont mint az előző szezonban.

Számomra ez volt az utolsó csepp a pohárban, ez motivált hogy megírjam a levelemet! VALAMINEK VÁLTOZNIA KELL! Európának segítségre van szüksége, több figyelmet kellene rá szentelni, úgy összességében is. Több bajnokságra lenne szükség. Óceániára és Dél-Amerikára is több figyelmet kellene szentelnetek, ahelyett, hogy csak külön régiónak címkézitek őket, fizettek másoknak hogy menedzseljék ezeket a régiókat, aztán ne foglalkozzatok egyáltalán azzal, ami ott történik. Ezzel a helyzettel csak magatoknak ártotok, az egész világ titeket figyel. Egy olyan játék van a kezetekben, melyben rengeteg potenciál rejlik: az egyik legnépszerűbb sportra alapszik, semmi erőszak sincs benne, könnyű megérteni és nézni is. Ennek ellenére semmi energiát se tesztek abba, hogy tovább növekedjen ez az egész. Ezzel a hülye 5000$ szabályotokkal csak akadályozzátok a növekedést.

Erre csak azt mondhatjátok belülről, hogy "Ez nem így van, csak nem tudtok semmiről." Lehet, hogy nem, de ez az, ami látszódik. Ez az, amit mi látunk. Úgyhogy talán fektessetek több energiát a közösséggel való kommunikációba. Ha Óceániában azért nem történt még meg a bejelentés, mert nincs erre emberetek, mondjátok azt. Komolyan jobb kommunikációra lenne szükségetek, valamint hogy sűrűbben beszéljetek velünk, azokkal akik figyelnek rátok.

Szeretném, hogy ha bárki, aki elolvassa ezt a levelet, "aláírná azt". Csak hagyj egy kommentet, oszd meg a véleményed, és bármit, amit esetleg kihagytam a levelemből. Magam részéről úgy bojkottálok, hogy semmit sem vásárolok a Psyonixtól, amíg nem javítják ki a fent felsoroltakat. Szívesen fogadom, ha te is így teszel.

Az elolvasást köszöni,

Egy érintett rajongó, aki nagyon szereti a Rocket League-et"

Te melyik pontjával értesz egyet a fenti levélnek? Van esetleg szerinted bármi, ami kimaradt?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!