FORG1VEN, a nehezen kezelhető csodafegyver

FORG1VEN, a nehezen kezelhető csodafegyver

A görögök MOBA királya, az idei LEC szezon egyik legjobban várt alakja. Sokan tudják a nevét, de csak kevesen ismerik a gondolkodásmódját.

Pénteken útjára indult a LEC 2020-as tavaszi szezonja az első játéknappal, ahol ismét láthattunk néhány parádés összecsapást. Számos tekintetben izgalmas volt a szezonkezdés, hiszen Caps és Perkz helyet cseréltek a G2-ban, a Fnatic-tól távozott a dzsungelek királya, Broxah, na meg persze ott van a megújult sárkányrendszer, amit már nagyon látni akartunk az európai profik tétmérkőzésein, de nem feledkezhetünk el a többi csapatról sem, szinte mindenhol alapos változások történtek.

Van azonban a mezőnyben egy figura, aki külön figyelmet érdemel; FORG1VEN aranykorában az európai régió veszedelme volt, egymaga képes volt carryzni az egész csapatát, ám nehezen tolerálható személyisége sokszor jelentett neki problémát a csapat hétköznapi életében, nem véletlenül volt már profi karrierje során egy tucat csapata. Idén azonban visszatért, egy év sorkatonai szolgálat és összesen másfél év kihagyás után ugyanis megkapta a lehetőséget a Schalkétól, hogy bizonyítson a legrangosabb ligában. E visszatérés alkalmára a híres e-sport szakértő, kommentátor, újságíró, kritikus, Thorin foglalta össze príma módon, hogy ki is ő valójában.

FORG1VEN az az ember, aki a Copenhagen Wolves-ból play-offba jutó csapatot csinált már 2014 tavaszán is, illetve aki a Gambit ötösét erősítve potenciális veszélyforrás volt a Fnatic 2015-ös 18:0-ás perfekt alapszakaszára. A 2016-os világbajnokságot sem szabad kihagyni, amikor is az H2K színeiben egészen a 3-4. helyig meneteltek. FORG1VEN kulcsfigura volt mindegyikben, ami könnyen leszűrhető abból is, hogy mi lett a csapatokkal a távozása után; a Copenhagen Wolves 2015 nyarán vissza is esett a CS-be, a Gambit többet nem tudott nagyot villantani, az H2K pedig minden követ megmozgatott, hogy újra az ő színükben játsszon a játékos.

FORG1VEN a szinonima az agresszív játékra, a lane fázis során mindig izzó szemekkel küzd a dominanciáért, és minden egyes minionért. Az adc szerep megköveteli, hogy az embernek minél hamarabb, minél több farmja legyen, hiszen az több sebzést is jelent. FOG1VEN mindig is egy farm isten volt, időnként akár 30-40-50 miniont is képes ráverni az órára, a tegnapi Origen elleni mérkőzésükön is 370 farm környékén járt a 32. percben. Ebből a szempontból csapata abszolút építhet rá, ha hagynak neki elég időt, akkor vadállatként érkezik meg a csapatharcokba.

A görög játékos egyszer azt mondta: "Mindig is elkülönítettem azokat a játékosokat, akik azt mondják "Elbújok a csapatom mögött, vagy megvárom, amíg előnyös helyzetet teremtenek nekem" azoktól, akik inkább így állnak hozzá a dolgokhoz: "Előnyt szerzek, vagy legalábbis bízom abban, hogy nem ütközöm nagy ellenállásba, később pedig a személyes előnyömet csapatszintű előnnyé alakítom, ami nagy ösvénynyomást, dzsungel figyelmet, csapatharcokban nagyobb fókuszt X-re, jobb wave controlt, még több sebzést és sok más egyéb hasznos dolgot jelent."

Természetesen FORG1VEN játékstílusa az ellenfelei figyelmét is felkeltette, Freeze évekkel ezelőtt ezt mondta róla:

"Nem hasonlítanám őt senkihez. Az ő játékstílusa teljesen egyedi, sosem láttam még senkitől ilyet. Mindig teljes erővel próbál nyomást gyakorolni az ellenfelére az ösvényfázis során. Az ereje azonban egyben a gyengesége is; állandóan tolja az ösvényt, ami könnyen támadhatóvá teszi őt a dzsungeles számára, aki azonban ha nem bünteti ezt meg, akkor az ő alsó ösvény párosa szenved."

Ez a fajta játékmód egy nehéz döntés elé állítja a másik oldal lövészét; vagy megpróbál ellenállni és cserélni vele, vagy pedig szépen végignézi, ahogy FORG1VEN hógolyó effektus útján megerősödik. FORG1VEN gondolkodása és vezérelve mindig is ez volt: "Ha előnyt szereztél, használd is ki. Különben mi a fenéért szereztél előnyt?"

"Uzi nagy tesója"

FORG1VEN már a Bébi Fakernek becézett Caps feltűnése előtt is bebizonyította, hogy nyugati játékos is megfelelhet az ázsiai követelményeknek, Thorin állítása szerint pedig még nem született olyan ázsiai játékos, aki jobb lehetne nála abban, amit csinál. Nyilatkozatai is ezt támasztják alá; amíg más játékosok, például Doublelift, Bjergsen vagy Rekkles udvariasan, tisztelettel beszélnek keleti régiós ellenfeleikről, addig FORG1VEN egy teljesen más kategóriát képvisel:

"Nem hiszem, hogy van rés a nyugati és a keleti játékosok között, csakis csapatszintű hiányosságok lehetnek. Úgy vélem, hogy egyénileg képes vagyok nyerni ellenük."

"Engem nem lehet megfélemlíteni. Ha tisztelek valakit, akkor jobban akarok játszani nála, legalábbis számomra ez a fontos. Amikor a WE-vel mérkőztünk meg, egy kiegyenlített, vagy vesztes matchupban, akkor rendes stompot adtunk WeiXiaonak és a támogatójának. Ez sokkal jobb érzés volt, mint nyerni például az UoL alsó ösvénye ellen."

FORG1VEN sosem legyőzni, hanem totálisan megsemmisíteni akarta az ellenfeleit, a frusztrációjából és haragjából táplálkozva pedig az egyéni kiválóság egy új szintjére akarta magát felküzdeni. Saját elmondása szerint az ösvényfázis az, ahol valóban kijönnek egy játékos képességei. Ő nem készül fel az ellenfeléből, ő csak játszik ellene és közben keresi a gyenge pontjait.

FORG1VEN mindig is hatalmas igényeket támasztott a csapattársai felé, egykori supportja, nRated azt mondta róla, hogy sosem dolgozott együtt még olyan emberrel, aki ennyire követeli a teljesítményt. FORG1VEN ez ügyben azt mondta Thorinnak, hogy "Ha velem játszanak, akkor még szép, hogy vannak elvárásaim feléjük, és a maximumig terhelem őket. Teszt nélkül honnan is tudhatnánk, hogy képesek-e áttörni az illúziókon?"

A görög csillag maximalizmusa olyan szintekre ért fel, hogy 2015-ben egy négy (LEC) mérkőzéses eltiltást is begyűjtött a Riot Games-től, ugyanis toxic viselkedést mutatott a publikus mérkőzésein. A Riot Games nagyon szigorúan veszi a profi játékosok magatartását, a Magyar Elit Bajnokság 2016-os debütálásakor is kötelező volt a versenyre bejutott játékosoknak megjelennie egy fejlesztő tréningen, ahol az egykori magyar Riotosok, Daedalus és Cécidog többek között ismertették velük azt is, hogy hogyan kell viselkednie egy hivatalos Riot verseny részt vevőjének a publikum előtt.

Az újonnan visszatérő FORG1VEN tehát egy nagyon nehezen kezelhető személyiség, aki totális együttműködést és mindig maximális teljesítményt vár el a csapatától, ha pedig valami nem úgy történik, ahogy azt ő szeretné, hajlamos kinyitni a száját. Épp ezért nagyon nehéz vele együtt dolgozni, az egyéni teljesítménye miatt azonban szinte mindig befért valamelyik csapatba.

"Az én célom az, hogy megnyerjük a LEC-et, valamint eljussunk a világbajnokság negyeddöntőjébe. De ha ez nem is valósul meg, szeretnék az lenni, aki először az eszedbe jut, amikor azt kérdezik, hogy ki volt minden idők legjobb lövésze?"

A Schalke csapata egy 0-2-es szerepléssel kezdte meg az idei szezont, ugyanis mind pénteken, mind szombaton alulmaradtak, ám ez még nem jelenti azt, hogy ne lehetnének trónkövetelők a következő hetekben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.