Hirdetés

FORG1VEN, a nehezen kezelhető csodafegyver

A görögök MOBA királya, az idei LEC szezon egyik legjobban várt alakja. Sokan tudják a nevét, de csak kevesen ismerik a gondolkodásmódját.

Hirdetés

Pénteken útjára indult a LEC 2020-as tavaszi szezonja az első játéknappal, ahol ismét láthattunk néhány parádés összecsapást. Számos tekintetben izgalmas volt a szezonkezdés, hiszen Caps és Perkz helyet cseréltek a G2-ban, a Fnatic-tól távozott a dzsungelek királya, Broxah, na meg persze ott van a megújult sárkányrendszer, amit már nagyon látni akartunk az európai profik tétmérkőzésein, de nem feledkezhetünk el a többi csapatról sem, szinte mindenhol alapos változások történtek.

Van azonban a mezőnyben egy figura, aki külön figyelmet érdemel; FORG1VEN aranykorában az európai régió veszedelme volt, egymaga képes volt carryzni az egész csapatát, ám nehezen tolerálható személyisége sokszor jelentett neki problémát a csapat hétköznapi életében, nem véletlenül volt már profi karrierje során egy tucat csapata. Idén azonban visszatért, egy év sorkatonai szolgálat és összesen másfél év kihagyás után ugyanis megkapta a lehetőséget a Schalkétól, hogy bizonyítson a legrangosabb ligában. E visszatérés alkalmára a híres e-sport szakértő, kommentátor, újságíró, kritikus, Thorin foglalta össze príma módon, hogy ki is ő valójában.

FORG1VEN az az ember, aki a Copenhagen Wolves-ból play-offba jutó csapatot csinált már 2014 tavaszán is, illetve aki a Gambit ötösét erősítve potenciális veszélyforrás volt a Fnatic 2015-ös 18:0-ás perfekt alapszakaszára. A 2016-os világbajnokságot sem szabad kihagyni, amikor is az H2K színeiben egészen a 3-4. helyig meneteltek. FORG1VEN kulcsfigura volt mindegyikben, ami könnyen leszűrhető abból is, hogy mi lett a csapatokkal a távozása után; a Copenhagen Wolves 2015 nyarán vissza is esett a CS-be, a Gambit többet nem tudott nagyot villantani, az H2K pedig minden követ megmozgatott, hogy újra az ő színükben játsszon a játékos.

FORG1VEN a szinonima az agresszív játékra, a lane fázis során mindig izzó szemekkel küzd a dominanciáért, és minden egyes minionért. Az adc szerep megköveteli, hogy az embernek minél hamarabb, minél több farmja legyen, hiszen az több sebzést is jelent. FOG1VEN mindig is egy farm isten volt, időnként akár 30-40-50 miniont is képes ráverni az órára, a tegnapi Origen elleni mérkőzésükön is 370 farm környékén járt a 32. percben. Ebből a szempontból csapata abszolút építhet rá, ha hagynak neki elég időt, akkor vadállatként érkezik meg a csapatharcokba.

A görög játékos egyszer azt mondta: "Mindig is elkülönítettem azokat a játékosokat, akik azt mondják "Elbújok a csapatom mögött, vagy megvárom, amíg előnyös helyzetet teremtenek nekem" azoktól, akik inkább így állnak hozzá a dolgokhoz: "Előnyt szerzek, vagy legalábbis bízom abban, hogy nem ütközöm nagy ellenállásba, később pedig a személyes előnyömet csapatszintű előnnyé alakítom, ami nagy ösvénynyomást, dzsungel figyelmet, csapatharcokban nagyobb fókuszt X-re, jobb wave controlt, még több sebzést és sok más egyéb hasznos dolgot jelent."

Természetesen FORG1VEN játékstílusa az ellenfelei figyelmét is felkeltette, Freeze évekkel ezelőtt ezt mondta róla:

"Nem hasonlítanám őt senkihez. Az ő játékstílusa teljesen egyedi, sosem láttam még senkitől ilyet. Mindig teljes erővel próbál nyomást gyakorolni az ellenfelére az ösvényfázis során. Az ereje azonban egyben a gyengesége is; állandóan tolja az ösvényt, ami könnyen támadhatóvá teszi őt a dzsungeles számára, aki azonban ha nem bünteti ezt meg, akkor az ő alsó ösvény párosa szenved."

Ez a fajta játékmód egy nehéz döntés elé állítja a másik oldal lövészét; vagy megpróbál ellenállni és cserélni vele, vagy pedig szépen végignézi, ahogy FORG1VEN hógolyó effektus útján megerősödik. FORG1VEN gondolkodása és vezérelve mindig is ez volt: "Ha előnyt szereztél, használd is ki. Különben mi a fenéért szereztél előnyt?"

Hirdetés
2 db hozzászólás
  • hi_im_lobotomy 7 hónapja
    SoloQ-ban továbbra is support-ot játszik (tegnap asszem Blitzcrank-ezni láttam) borzalmas amit művel - minden alapot figyelmen kívül hagy (mint támogató). Lövésznek azonban kiváló. Am ha itt tartunk valaki megtaníthatná a supp-role alapjaira (igen, ilyen is van).
    0 0 Válasz
  • EndeMorke 7 hónapja
    Köszi
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés