Platformot váltanak az Overwatch League, CoD League és Hearthstone közvetítések

Több tízmillió dolláros üzletet ütöttek nyélbe a felek.

Alig néhány órával a pénteki Call of Duty League mérkőzései előtt jelentette be a YouTube Gaming feje, hogy az Activision-Blizzard játékaiban szervezett hivatalos versenyeket kizárólag a világ legnépszerűbb videomegosztó oldalán nézhetjük majd. Ezzel lezárul egy kétéves korszak, ugyanis 2018 januárjában írta alá kétéves, 90 millió dolláros szerződését az Activision-Blizzard és a Twitch. Búcsút inthetünk a népszerű dropoknak, amik több ezer nézőt vonzottak be a streamekre.

Az Overwatch League és a Call of Duty League elképesztő összegeket mozgat meg köszönhetően a rengeteg szponzori szerződésnek és a franchise rendszernek. A Hearthstone ebben a tekintetben kilóg a sorból, mivel csak időszakos versenyek vannak, amiknek többsége egyéni formátumban zajlik, továbbá a HS jelentősen visszaesett a nézői számok tekintetében, de még így is stabilan a legnépszerűbb online kártyajáték volt Twitchen. 

Hogy a platformváltásnak milyen következményei lesznek a statisztikákban, azt egyelőre lehetetlen megjósolni, de inkább szkeptikusak a rajongók, mint bizakodóak. A streaming oldalak közötti verseny egyre jobban kiéleződik és már nemcsak személyek, hanem komplett e-sport események költöznek át egyik helyről a másikra. A Twitch történetében ez volt az első eset, hogy ott hagyta őket egy e-sport liga más oldalért cserében, ami intő jel lehet a jövőre nézve. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!