Nyilatkozatban mentegetőzik az ESL és a CSPPA is

Elnézést kér az ESL, kommunikációs fejlesztés ígér a CSPPA.

Szinte egy időben adott ki sajnálkozó nyilatkozatot az ESL, illetve a CSPPA (Profi Counter-Strike Játékosok Érdekvédelmi Szövetsége) a múltheti Pro League bejelentésről, aminek lényege, hogy az eredetileg 48 csapatos ligát megfelezték, de erről előzetesen nem egyeztettek a résztvevőkkel. Feltehetően ez a kapkodás a FACEIT új ligájának bejelentése miatt volt indokolt. Eleinte tűnt, hogy 24 csapatot "hagynak az utcán", akiken a CSPPA sem fog tudni segíteni, ám most mindkét szervezet kiadott egy magyarázkodó nyilatkozatot.

Múlthéten publikáltunk egy csapatlistát, ami tartalmazta a 2020-as terveinket is. Ezúton elnézést kérünk, hogy nem tájékoztattuk megfelelően a csapatokat. Hiba volt nem figyelmeztetni a változásokról az érintetteket, de biztosítunk mindenkit, hogy az MDL-en keresztül mindenkinek lesz lehetősége reprezentálnia magát a nemzetközi profi mezőnyben. Mivel az MDL is része a Pro Tour-nak, ezért nem lebecsülendő annak jelentősége, ha valaki ott játszhat. Hamarosan több információval fogunk jelentkezni! - írt Twitterjén az ESL vezető elnöke.

Az ESL elismeri, hogy nem volt profi a kommunikációjuk, a parlagon hagyott csapatokat pedig az MDL-be terelnék. Ennek a közleménynek a megjelenésével párhuzamosan A Profi Counter-Strike Játékosok Érdekvédelmi Szövetsége is megszólalt.

A fejlődéséért és a védelméért dolgozunk mindazoknak, akik tagjai a CSPPA-nak, függetlenül attól, hogy milyen régióban vagy szinten vannak. Ez az eset rámutat hogy fejlesztenünk kell a csapatok és a versenyszervezők közti kommunikáción. Mindazonáltal tudni kell, hogy vannak olyan üzleti döntések, amikbe nem szólhatunk bele. A mi dolgunk, hogy javítsunk és fejlesszünk a játékosok kondícióin a lehetőségek határain belül. Természetesen csalódottak vagyunk abban, ahogy kezelte az ESL a Pro League bejelentéseit. Továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy a játékosok megtalálják a lehetőséget arra, hogy bejussanak az EPL-be, vagy más ligákba. Azt kérjük a közösségtől, hogy ne veszítsék el a bizalmukat, mindent meg fogunk tenni, hogy javítsunk a helyzeten és nyitottabbá tegyük a kommunikációt.

Apróbb enyje-benyje az CSPPA-tól az ESL felé, de láthatóan ők sem tudnak mit kezdeni a kialakult helyzettel. Az érdekvédelmi szervezet egyébként január 20-án jelentette be főállású vezérigazgatóját, Mads Øland-et, aki korábban a Dán Labdarúgó Szövetség feje volt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!