Megérdemlik a második esélyt?

Gyerekként csaltak, de felnőttként nem lehetnek profik. Igazságos ez?

Minden évben a Major tornák selejtezőinek közeledtével előkerül a máig megoldatlan kérdés, érdemelnek-e második esélyt olyan játékosok, akiknek hosszú évekre nyúlik vissza a VAC kitiltásuk. Elias "Jamppi" Olkkonen esete kavarta fel az állóvizet, akit 2013-ban kaptak rajta, ám azóta több csapatban és offline versenyen bizonyította tehetségét. Twitteren terjed a #FreeJamppi hashtag, amivel újságírók és játékosok jelzik szolidaritásukat és követelik a Valve-tól, hogy Jamppi részt vehessen a legnagyobb Counter-Strike torna selejtezőjén. 

A szolidaritás kampányhoz hamar csatlakozott a DETONA Gaming brazil játékosának, Vinicus "v$m" Moreira a neve, magyar fronton pedig Torzsás "torzsi" Ádám jár hasonló cipőben.

Flash nyilatkozata arra világít rá, hogy mai napig tisztázatlan, pontosan milyen hosszú büntetés jár a VAC bannal rendelkező játékosoknak. Nagyon úgy tűnik, hogy aki korábban, akár hosszú évekkel ezelőtt csalt, azt határozatlan időre tiltják, ami azt jelenti, hogy soha nem vehet majd részt Valve által támogatott versenyeken és azok selejtezőin.

Jelen esetben nincs esély a "szabadulásra", ami bármilyen más büntetőeljárás végén járna az "elítéltnek". Jamppi, v$m és torzsi már bizonyították LAN-on is, hogy hatalmas tehetségek és felnőttek a feladathoz.

Bármennyire is hihetetlennek tűnik a Valve is azon dolgozik, hogy kiszűrjék azokat, akik csalásokkal tisztességtelenül próbálnak előnyhöz jutni. Nemcsak online, már offline védelmi rendszer is létezik, amit LAN versenyeken használhatnak a szervezők.

Nektek mi a véleményetek, megérdemlik a második esélyt?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!