Fakerék mérkőzéseit is felfüggeszthetik a koronavírus miatt

Fakerék mérkőzéseit is felfüggeszthetik a koronavírus miatt

Újabb ország LoL-osai vonulhatnak kényszerpihenőre.

A koronavírustól való félelem újabb League of Legends ligát kebelezhet be, ugyanis bejelentette a Riot Korea, hogy fontolgatják annak a lehetőségét, hogy felfüggesztik az LCK mérkőzéseit. Kínában már hivatalosan is bejelentették, hogy mind az LPL (első osztály), mind az LDL (másodosztály) mérkőzéseit határozatlan ideig elhalasztják.

Fakerék jelenleg nem tudnak mit tenni, várják a liga szervezőinek döntését. A Riot Korea egyelőre monitorozza a jelenleg kialakult válsághelyzetet és számolgatja a lehetőségeket, amik a mérkőzések biztonságos lebonyolításához szükségesek. Megerősítették az Inven Globalnak adott közleményükben, hogy még nem tesznek semmilyen lépést, de készen állnak az LCK azonnali felfüggesztésére, ha a körülmények bármilyen formában veszélyeztetik a játékosok, nézők és a versenyen munkálkodók egészségét. 

A koronavírust Kínában, Vuhan tartományban fedezték fel és január 9-én jelentették az első halálos áldozatát. A súlyos tüdőgyulladásra jellemző tüneteket egyelőre megelőzéssel lehet a legjobban kezelni, de ez nem egyszerű a rohanó világban. Már az Egyesült Államokban, Franciaországban és Németországban is találtak koronavírussal fertőzött betegeket. A hivatalos adatok szerint nagyjából 4500-6000 embernél diagnosztizáltak megbetegedést, a legtöbbjüket Kínában kezelik. A halálos áldozatok száma átlépte a 100-at, de ez napról napra tovább növekszik. Az LCK a jelenlegi menetrend szerint 2020. február 5-én rajtol el és rögtön egy rangadóval nyit. Az átalakult TI (egykori SKT) Faker vezetésével megmutathatja a világbajnokságon negyeddöntőig jutó DAMWON Gaming ellen, hogy még mindig ők a koreai bajnokság legjobb csapata.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!