Összegyűjtötték, hogy mennyit kerestek a legnagyobb streamerek 2019-ben

Összegyűjtötték, hogy mennyit kerestek a legnagyobb streamerek 2019-ben

Számos Fortnite-os is ott van a listán, Ninja bevételei még tovább emelkedtek 2018-hoz képest.

2019 a streaming ipar számára kiemelkedő év volt, első sorban azért, mert határozott lépésekkel folytatta tovább a platformok versenyét a Mixer, valamint a Facebook. A Twitch egyeduralkodását évek óta próbálják megdönteni, számottevő próbálkozások azonban most történtek először. Az egész folyamat azzal indult, hogy Ninja egy zsíros szerződést írt alá a Mixerrel, most már pedig azt is tudni, hogy mekkora összeg szerepelt azon a papíroson.

Időközben a Facebook Streaming is megpróbált erősödni, számos kisebb streamernek kínáltak ők is fizetést azért, hogy az ő felületükön közvetítsen. A Mixer azonban Ninja után sem állt le, az FPS-ek istenére, Shroudra is lecsaptak, az év vége felé pedig a YouTube sem volt rest megkötni néhány exkluzív szerződést. Néhány nappal ezelőtt újabb YouTube üzlet született, kizárólagos szerződést kötötték az Activision-Blizzarddal, így a jövőben az Overwatch és Hearthstone hivatalos versenyeit csakis a legnépszerűbb videómegosztón követhetjük majd figyelemmel.

A tavalyi év tehát igen mozgalmas volt, mindebből pedig szépet profitálhattak a legnagyobb közvetítők. A Forbes összeállította a gaming streamerek top 10-es bevételi listáját.

  1. Tyler 'Ninja' Blevins - $17 millió
  2. Felix 'PewDiePie' Kjellberg - $15 millió
  3. Preston 'Preston' Arsement - $14 millió
  4. Mark 'Markiplier' Fischback - $14 millió
  5. Michael 'shroud' Grzesiek - $12.5 millió
  6. Daniel 'DanTDM' Middleton - $12 millió
  7. Evan 'VanossGaming' Fong - $11.5 millió
  8. Sean 'Jacksepticeye' McLouglin - $11 millió
  9. Timothy 'TimTheTatman' Betar - $8 millió
  10. Nick 'NICKMERCS' Kolcheff - $6 millió

Ők tízen közel 110 millió dollár bevételt produkáltak, amiből bizony szépen meg lehet élni. Ninjának számos szponzorációs bevétele volt tavaly is, a Mixer szerződése mellett összeállt az Adidas-szal, továbbdolgozott a Red Bullal, illetve saját könyvet is kiadott.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.