Több milliárd forintos összegekért váltanak platformot a nagyobb streamerek

Több milliárd forintos összegekért váltanak platformot a nagyobb streamerek

Választ kaptunk arra, hogy Ninja mennyit is kapott a platformváltásért.

Nem volt kétségünk afelől, hogy a legnagyobb tartalomgyártóknak megérte elhagyni a Twitchet a Mixerért, a Facebookért és a YouTube Gamingért. Zsíros csekket kaptak a streaming oldalak üzemeltetőitől, cserében annyi volt a feladatuk, hogy folytassák azt, amiben már letették a névjegyüket. A mai napig nem tisztázott, hogy pontosan mennyit is kapott Ninja, DisguisedToast, Shroud, Lazarbeam és a többi streamer, de elég jó közelítőértékeket kaphatunk az ügynökségek információi alapján.

Az Ader ügynökség elnök-vezérigazgatója, Justin Warden úgy számol, hogy 20-30 millió dolláros többéves szerződést toltak Ninja elé, ami a 2018-ban megkeresett jövedelmének többszöröse. Tyler Blevins utolsó Twitchen töltött évében 10 millió dollárt, azaz nagyjából 3 milliárd forintot tett zsebre. Ebben benne voltak a streamelésből közvetlen származó bevételek, a szponzori szerződések és a különböző influencer szereplések. A nézőinek nagy részét ugyan elveszítette Ninja, de nem kell keseregnie, mert még mindig ő az egyik arca az Adidasnak, a Red Bullnak, továbbá saját képregényt és könyvet is megjelentetett, aminek jogdíjaiból valószínű komplett háztartások élnének jómódban éveken keresztül. 

Nem csak Ninja számlájára érkezett nagyobb összegű utalás a Microsofttól, más streamereknek is kijut a jóból. Ryan Morrison, az Evolved ügynökség elnöke szerint a 10 000 átlagos nézővel rendelkező közvetítők akár 10 millió dolláros szerződést is kaphatnak, a kisebbeknek 1 millió dollár körüli összeggel kell beérniük. A Facebook sem aprópénzzel gurigázik, Zizarant megkínálták 2019 decemberében egy 1,2 millió dolláros ajánlattal, aki azzal utasította el a lehetőséget, hogy "nem akar ilyen szemétre való platformon streamelni, ami megölné az egész karrierjét".

A Twitch vs Mixer vs Facebook vs YouTube Gaming háború nem akar csillapodni, de egyelőre még mindig a Twitch van előnyben. A legnagyobb nevek közül bár sikerült többeket átcsábítani, a legnépszerűbb e-sport ligák, játékok és tartalomgyártók még mindig elviszik a hátukon a platformot. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!