Ninja számai jelentősen visszaestek a Mixer-deal óta!

Ninja számai jelentősen visszaestek a Mixer-deal óta!

A streamer össz és maximális nézőszáma is megcsappant, mióta otthagyta a Twitchet. 

Augusztus elején bombaként robbant a hír, hogy a világ egyik leghíresebb streamerének számító Tyler "Ninja" Blevins elhagyja a Twitchet és átköltözteti csatornáját a Microsoft Mixer platformjára. A Twitch nem hivatalos arca közel 15 millió követőjét hagyta ott, viszont panaszra nincs oka, hiszen a feliratkozó száma pár nap alatt átlépte az 500 ezret, ami duplája a korábbi rekordjának, továbbá a pletykák alapján 50 millió dollárt tehet zsebre a Microsofttól az elkövetkezendő pár évben. Mindemellett Blevins egy könyvet is megjelentetett, emellett folyamatosan feltűnik Amerika legnagyobb beszélgetős műsoraiban és tv-showjaiban.

A platformváltás tehát egyelőre nem okozott problémát Ninjának, legalább is anyagilag, de mi a helyzet a lassan 2 hónapja a Mixeren futó Fortnite streamek nézettségével?  Az Esports Charts statisztikái szerin hősünk nem panaszkodhat, hiszen augusztusban övé volt a legnézettebb csatorna a platformon, több mint 93000 maximális nézővel és 3,4 millió óra nézettséggel. Újoncként egy kevésbé ismert felületen ez nem kis teljesítmény, még a körülmények tekintetében sem. 


A számokat azonban érdemes kontextusba helyezni az összkép teljes megértésének érdekében, amihez a Battle Pass Season 9 közvetítési statisztikái a leginkább mérvadóbbak. A közel 3 hónapig tartó szezonban Ninja 18,2 millió óra nézettséget hozott össze Twitchen, melyből a júliusban 4,27 millió óra megtekintéssel rendelkezik, a maximális nézőszáma pedig több mint 163 ezer volt. Ebből is látszik, hogy a platform váltás egyelőre nem feltétlenül kifizetődő a közvetítések szempontjából és hardcore rajongók ide vagy oda, jóval kevesebben voltak kíváncsiak a Mixeres streamekre. Egyelőre azért nem temetnénk Ninját, de ha a hanyatlás ilyen ütemben folytatódik, lehet még sem érte meg annyira otthagynia a Twitchet. 

Ti mit gondoltok, csak pillanatnyi visszaesésről van szó? 

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!