Közel 100 millió Ft-tal segíti a LoL világbajnoka a koronavírus elleni harcot

Közel 100 millió Ft-tal segíti a LoL világbajnoka a koronavírus elleni harcot

Közvetlenül Vuhan városába juttatják el a felajánlott összeget.

A 2019-es év egészen a világbajnoki döntőig a G2 Esports csapatáról szólt, de Doinb vezetésével berobbant a FunPlus Phoenix és lemosták a Szurdokból Capséket. A FPX először ülhetett fel a League of Legends trónjára, a csapattagok belekóstolhattak a "sztárságba" és minden adott volt, hogy ismét megvédjék bajnoki címüket a Főnixek. A koronavírus azonban beleszólt a dolgokba, ugyanis határozatlan időre elhalasztották a kínai LPL és LDL liga mérkőzéseit.

A kínai bajnoknak jelenleg egyetlen célja van, hogy minél hamarabb újra leülhessen a monitorok elé, ezért ők is beleadnak mindent a járvány elleni küzdelembe. 2 000 000 jüant, azaz nagyjából 88 millió forintot ajánlottak fel, amiből 100 %-ban a vuhani áldozatok és egészségügyi szakemberek részesülnek. Korábban már a Tencent, a világ legnagyobb videojátékokkal foglalkozó vállalata 300 millió jüant különített el a vírus elleni harcra, ami hatalmas segítséget nyújt Kínának. A fertőzöttek és a halálos áldozatok száma is folyamatosan növekszik, utóbbi átlépte a 200-as határt. 

A Riot Games hivatalosan is bejelentette, hogy az LPL második hetét is elhalasztják, mivel még mindig nem tudják garantálni a játékosok, nézők és a staff biztonságát. Mindenki azért szurkol, hogy minél hamarabb elrajtolhasson a világ egyik, ha nem a legerősebb ligája és ismét láthassák kedvenc csapataikat egymás ellen harcolni. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!