"Társaink nem hullottak hiába!" - Masterig mehet a Dawnspiders pakli

A Dawnspiders pakli felveszi a versenyt a Control és az Aggro paklikkal is egyszerre. Többen sikeresen elértek vele Master szintig, pedig nem is kerül olyan sokba.

Paklibemutató cikksorozatunkat a múlt héten az Ionia+Freljord Elusive változatával kezdtük, most pedig robogunk is tovább, hiszen itt az ideje egy újabb mixet megismerni. A választásunk ezen a héten a Dawnspiders paklira esett, hiszen a deck alapból nem olyan iszonyatosan drága, nem kell bele túl sok champion és mégis bőven elég arra, hogy valaki megcsinálja vele a Mastert. Gyakorlatilag minden párbajban van esélye, teljesen mindegy mi jön szembe. Aggro ellen kiválóan teljesít, még a durva Control ellen is jő a győzelmi arány, de persze az Elusive variációk már egy kicsit keresztbe tesznek neki.

Kód: CEBAEAIAD43AKAIFFAVTAMJVAICACBILEARCGBIBAAHRSGY5FEAQCAIFEE

Az alapmechanika

Ahogy már a névből kiderül, a deck központi elemei a Spider és Dawnspeaker lapok. Mivel ez a pakliverzió már egy második/sokadik iteráció, ezért a pókok nem olyan iszonyatosan hangsúlyosak. Csak Elise, a Helpless Aristocrat és a Vile Feast maradt igazán benne, a többi inkább a Dawnspeaker oldalt erősíti. Az alapcélunk szinte mindig, hogy a 2.-3. köt után minden körben meghaljon valamelyik lényünk. Ez azért fontos, mert a Dawnspeaker kártyák ezután adnak nekünk +1/+1-et a kör végén, a Vanguard Redeemer ezután húz, a Black Spear ezután használható, a Radiant Guardian ezután kapja meg a buffokat és Rhasa csak ezután működik. Ha pedig sikerül minden ilyet kihasználni, akkor vélhetően olyan tempóelőnybe kerülünk, akár az előnyös cserék vagy az extra lapok miatt, amiből az ellenfél nehezen jön vissza.

Kezdő Kéz

Az első körökben a leginkább keresendő kártyák a Cursed Keeper és egy másik olyan lap, ami azt megöli. A 2 manás 1/1-es Keeper nem tűnik durvának, főleg azért mert még blokkolni sem tud. De ha csinálsz egy második kör Keeper, majd harmadik kör Ravenous Butcher + Dawnspeaker kombót, akkor a kör végén előtted van egy 5/5 Abomination, egy 4/3 Butcher és egy 1/4 Speaker, ami a harmadik körre iszonyatosan erős tud lennii. Ez így persze igencsak tökéletes kimenetel, de ha agresszívan rámegyünk a kezünk cseréjére az első körben, akkor meg fogunk lepődni, hogy milyen sokszor lehet végigtolni ezt a kombót. Persze, ha nem jön az, aminek jönnie kell, akkor egy Glimpse vagy egy Chronicler is jól működik.

A lehetőségek tárháza

Első ránézésre ez a pakli egy gyorsabb valami, aminek pillanatok alatt kéne teleraknia a játékteret hatékony, de alapvetően gyenge egységekkel. Persze távolabb nem is lehetnénk az igazságtól. A Speaker lapok folyamatosan növelik az értéküket, ha a Keepert sikerül megölni, az nagyon erős, hiszen a 4/4 statnál a 2 manás lapok között nincs jobb. Ha pedig minden kötél szakad, akkor a Detain, Rhasa és persze Ledros megnyerhetik nekünk a végjátékot. Ledros-t egyébként mindenki használja ki, hiszen nagyon sokan panaszkodnak miatta és a kártya talán az egyik legjobb esélyese az elkövetkezendő nerfeknek. Az En Garde és a Back to Back pedig olyan kártyák/lépések lehetnek, amire igazán nem számíthat az ellenfél.

Mit muszáj/mit cserélhetek?

A Common lapokon kívül, a Dawnspeaker, Rhasa és Ledros megléte muszáj. Elise-ből talán elég kettő, de abból is jobb, ha megvan mind a három. A Radiant Guardian helyettesíthető, a megléte sokszor nem indokolt. Helyette mehet még egy Chronicler, de egy harmadik Black Spear is beférhet. A Back to Back megléte már érdekesebb. Nem lehet 100%-ban azt mondani, hogy muszáj, de az érték, ami benne rejlik az nagyon durva. Gyakorlatilag ez az egy lap megfordíthatja egy-egy csata, de akár a meccs kimenetelét is, ha okosan toljuk el. 

Tippek és trükkök

Egy-két dolog van a pakliban egyébként, ami elsőre nem olyan egyértelmű. Ha egy körben még semmi nem halt meg és a Chronicle leszedi a Vanguard Redeemert, akkor az egyből húzni is fog, mikor ismét előkerül. Ez azért van így, mert a lap akkor aktiválja a képességét, mikor játékba kerül és mivel az újjáéledés előtt egyszer meghal, ezért húzunk egy lapot. Persze egyből felmerül a logikus következő kérdés, hogy ez Rhasa esetében is működik-e? A válasz pedig sajnos nem, mivel a kaszás esetében a képesség kézből kijátszáskor aktiválódik, nem mikor játékba kerül. A másik tipp, amit szeretnék még előhozni az a Detain. Ha kicsit is hasonlítotok az átlagos játékosra, akkor egy idő után el fogtok felejteni dolgokat. A Detain nem öli meg a kiválasztott egységet, csak bezárja azt és az őrizetet egy saját lényünkre bízzuk. Ha kiválasztott börtönőr meghal, akkor a fogoly is megszökik és persze egyből vissza is tér a saját oldalára. 

Összegzés

A Dawnspiders egy jó pakli, ami pedig talán még fontosabb, hogy nem olyan durván drága. Három Champion, hat Epic és hat Rare kártya kell bele, ami azért nem olyan iszonyatosan durva. Szinte biztos, hogy a lapok 80%-ka ott van már a játékosok gyűjteményében és a maradékot egy hét farmolás után ki lehet szedni. Már több olyan játékos is van, aki Masters szintig ment ezzel az összeállítással, szóval egy próbát mindenképpen megér.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!