Rocketmania: Megkapták cseh-szlovák ellenfelüket a versenyen szereplő honfitársaink

Rocketmania: Megkapták cseh-szlovák ellenfelüket a versenyen szereplő honfitársaink

Az alapszakaszt hibátlanul megnyerő Symphony óriási drámát követően marad le a nemzetközi szereplésről.

Véget ért a Rocketmania-sorozat első szezonja a cseh-szlovák nemzeti bajnokságban. A csoportkörös alapszakaszt egy 4 csapatos, egyenes kieséses párharc követte, amelynek kereteiben eldőlt, hogy a sorozat magyar nemzeti bajnokságát megnyerő MTK Budapest mellé a nagydöntőben, míg a nemzetközi pótselejtezőben érdekelt iPon Team Horizon Reapers mely csapatot kapja meg az első szezon végén.

Az alapszakaszt magabiztosan, 14 meccsből 14 győzelemmel a Symphony csapata (ToXxicko, Gr4nk0, Syracks) nyerte meg, a rájátszásban velük együtt az Onlajneri (Lauty, Nalmon, Dave), a Gifted Gaming (Elko., Paca, Shad0w), valamint a Washed (Marcek, Noilyy, Devon) csapatai jutottak még be.

Az első mérkőzéseken a Symphony igazolta, hogy miért is hibátlanul nyerték meg az alapszakaszt, 4-0-val söpörték le a Washed csapatát, míg a másik elődöntőben az Onlajneri ugyanekkora arányban múlta felül a Gifted Gaminget. A fordulat azonban ekkor következett: a Symphony egy mérkőzésre a nagydöntőtől elszenvedte legelső vereségét 4-2 arányban, majd a pótselejtezőért vívott küzdelemben a Washed-on továbbjutó Gifted Gaming is 4-2 arányban múlta felül a hibátlan alapszakaszbeli aranyérmest. Óriási pech számukra, hogy pont a döntő mérkőzéseken remegett meg a kezük, de ahogy a mondás is tartja: a verseny legvégén kell nyerni, nem az elején.

Közel s mégis olyan távol: a továbbjutás kapujában bukta el továbbjutását az alapszakasz bajnoka. (A táblázat forrása: Liquipedia)

Így az MTK Budapest (CokeHUN, Negsy, Richmond, ProFessorvF) a cseh-szlovák ligából az Onlajneri csapatával biztosan megmérkőzik, míg az iPon Team Horizon Reapers (JusTZoly, Squeamish, ZeNeDaR) a Gifted Gaming ellen bizonyíthat. A nemzetközi pótselejtező várható időpontja (a bajnokság Liquipedia oldala alapján) 2020. február 22., szombat 14:00.

A lengyel bajnokságban továbbra is zajlanak a küzdelmek, már csak egy forduló van hátra az alapszakaszból. A 10 csapatos ligában 6 csapat minden esélyét elvesztette már, hogy bekerüljön a rájátszásba, négyen (ESE (PetricK, Bruz, Niseron), OK Boomer (Zamas, Lukaaa, Raixer), Actina PACT (Bebz, Tumeek, Expp), és TurboBenc (Low, Wejru, WuZiK)) azonban még mindig versenyben vannak. Tekintve, hogy az OK Boomer pont a TurboBenc csapatával találkozik a péntek-szombati játéknapok valamelyikén, az ESE már biztosította részvételét a rájátszásban, míg a másik három csapatnak még van izgulnivalója.

Szerinted fogunk szurkolni két magyar csapatnak is a márciusi nemzetközi nagydöntőn?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép

Kövess Minket!