Keleseth 2.0, avagy ezért broken az Embiggen Druid

Keleseth 2.0, avagy ezért broken az Embiggen Druid

A semmiből robbant be a Standard formátumba, mára megkerülhetetlen tényezője lett a ranked meccseknek az Embiggen Druid.

Sokan nem tudták mire vélni, hogy miért adta ki újra a Blizzard a Surrender to Madness / Prince Kelesethet, amikor semmi sem indokolta. Ezúttal nem a Priest és nem az összes hős kapott egy ízig-vérig tempó kártyát, hanem kizárólag a Druid, aki köszönte szépen a lehetőséget és megalkotta a meta egyik legnépszerűbb és legerősebb változatát. Megvizsgáltuk közelebbről, hogy miért jó ennyire a ladderen az Embiggen Druid!

Legnépszerűbb Embiggen Druid változat

Deck kód: AAECAZICBK8EjfACoIADn7cDDUDhBNKlA9mpA/utA/2tA4yuA96vA+ewA/+wA4WxA4exA/+1AwA=

Nem árul zsákbamacskát a deck, mindössze annyi a dolgunk, hogy az Embiggen - Strenght of Numbers - Breath of Dreams trióból minél többet megkeressünk és megtartsunk a kezdőkézben. Az Embiggennel felerősített lények többsége nem célozható sem spellekkel, sem Hero Powerrel, így nagyon nehéz letakarítani a boardról olyan lényeket, mint a Winged Guardian, Evasive Wyrm és az Evasive Feywing. A megdrágult minionoknak köszönhetően az Embiggen Druid nem széles boardon játszik, hanem nagy lényeket pakol ki a kezéből vagy ránt elő a paklijából. Utóbbit nem is túl nehéz előadni, mivel ehhez mindössze arra van szükség, hogy a Sidequest után elköltsünk 10 manát lények megidézésére. Ha minden klappol, akkor a feladat teljesítése után már felerősített formában röppenhet ki a boardra az Injured Tol'vir és a Zilliax.

Nem kell Firebatnek vagy Kolentónak lenni ahhoz, hogy feltűnjön mennyivel is erősebb az Embiggen, mint a Surrender to Madness. Olcsóbb, kisebb a hátránya és sokkal jobban beleillik a Druid stílusába, mint az StM passzolt a Priesthez. A drágább minionok miatt sem kell aggódni, mivel a Breath of Dreams pont azért szerepel a deckben, hogy manaelőnybe kerüljünk az első körök után. A célozhatatlan lapok és a Sidequest csak hab a tortán, ahogy a Dragon szinergia is, ami a Breath of Dreams mellett más területeken is megmutatkozik.

Prince Keleseth a maga idejében elképesztően erős alapja volt a meta- és versenypakliknak, de a Herceg sem volt képes arra, mint az Embiggen. Mivel 2 példányban is játszható a Druid varázslata, sokkal nagyobb eséllyel tudjuk kijátszani a korai körökben, továbbá több erőt nyerhetünk ki belőle, mint a Kelesethből, ami "csak" egyszer és akkor is "mindössze" +1/+1-gyel erősítette fel a lényeket. A két dropok hiánya annyira nem volt nagy hátrány, de ha nem volt ott Keleseth a kezünkben a második körre, akkor komoly hátrányt összeszedhettünk egy drágább handdel.

Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az Embiggen jobb, mint a Keleseth, de a Druidot ez különösebben nem zavarja. Bőven képes átlépni az 55 %-os győzelmi arányt, amivel stabil tagja a Tier 1-nek a legtöbb metajelentés alapján. Természetesen van rá counter, a Murloc és a Mech Paladin is jól teljesít ellene, ezért sem kell amiatt izgulni, hogy érkeznek-e az Embiggen nerfek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te kipróbáltad már az Embiggen Druidot?

  • 8 %
  • 15 %
  • 15 %
  • 62 %