Melyek a legnépszerűbb perifériák a profi Fortnite játékosok körében?

Melyek a legnépszerűbb perifériák a profi Fortnite játékosok körében?

A profi játékosok beállításait is "nyilvántartó" FortSettings 120 játékosra kiterjedő kutatás alapján állított össze egy érdekes infógrafikát.

Úgy tartja az ő öreg gamer közmondás, hogy krumpli PC-vel és kiegészítőkkel is lehet magas szinten játszani. Ez egy bizonyos szintig valóban lehetséges, van azonban egy határ, amit már nem lehet átlépni megfelelő minőségű eszközök nélkül, például az olyan játékok, mint a CS:GO, a PUBG vagy a Fortnite esetében komoly javulást hozhat a teljesítményünkben egy értelmes fejhallgató vásárlása. Ha hatékonyan meg tudjuk határozni, hogy az ellenfelünk merre járhat, akkor az esélyünk a likvidálására is drasztikusan megnő.

Jobban megnézve azért az egér sem mindegy, hiszen minden ember keze egyedi, más súlyelosztást, formát, fogási felületet igényelhet. Én például kifejezetten szeretem a HyperX termékeket, mert még a teljesen megfizethető kategóriát képviselik, ellenben igen magas minőséget nyújtanak, viszont eszem ágában sincs HyperX Pulsefire FPS egeret vásárolni, mert a kialakítása nagyon nem felel meg az én kezem igényeinek. Emiatt is tehát a perifériapiac egy végtelenül szubjektív terület, amin nyugodtan lehet hasonlítgatni a termékeket, de végeredményben mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy mi felel meg az általa támasztott igényeknek.

Támpontoknak azonban mindig örül az ember, így itt van a FortSettings felmérése, amit 120 profi játékos bevonásával készítettek el.

Egerek terén Finalmouse Air58 Ninja igen népszerűnek bizonyult, nem is véletlenül, egy elképesztően könnyű egérről beszélünk, amivel hihetetlenül könnyű rántani egyet. A Finalmouse-t szorosan követi a Logitech G Pro Wireless, ami kiváló szenzorával és minimalista stílusával hódít a játékosok körében. Apró érdekesség, hogy a megkérdezett profik 89%-a 400 és 800 közötti DPI számmal játszik.

Billentyűzetek terén a SteelSeries Apex Pro TKL kivitelét használják a legtöbben, ami egyedülállóan széles csuklótartóval és csökkentett gomb számmal rendelkezik. Második helyre itt is a Logitech G Pro klaviatúrája férkőzött be, amely az egérhez hasonlóan szintén egy végtelenül letisztult formát követ.

Monitoroknál az Alienware AW2518H elég népszerű, a megkérdezettek 34%-a használ ilyet, a második-harmadik, valamint a negyedik-ötödik helyet pedig már az ASUS és a BenQ uralja. A kutatásban résztvevő játékosok 72%-a 240 Hz-es monitort használ.

A fejhallgatóknál voltaképp két győztest neveztek ki, 12-12%-os használati arányon osztozik az ASTRO Gaming A40 és a HyperX Cloud II. Mindkettő megbízható társ lehet a legnehezebb szituációkban is, és amíg előbbi 50-60 ezer Ft körül mozog, addig a HyperX legendás fülesét már 25-35 ezer Ft-ért megkaphatjuk.

Végül pedig egy szintén nagyon fontos, ám sokak által alá becsült kiegészítő, az egérpad. Igazán idegesítő érzés, amikor a felület hibájából, vagy koszolódásából adódóan az egerünk kihagy egy mozdulatot, arról persze már nem is beszélve, hogy a csúszás könnyedsége sem elhanyagolható. A felsőkategóriás egérpadok némelyik darabja sokat kóstálhat, de cserébe egy tisztítható és strapabíró anyagot kapunk, ami évekig hű társunk lehet a legnagyobb harcokban is. A megkérdezett profi Fortnite játékosok 23%-a a SteelSeries QcK termékére esküszik, de a BenQ és a Glorious gyermeke is nagy számban fordul meg a szóban forgó játékosok asztalán.

Te milyen perifériákat használsz?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!