Koronavírus és a LoL: veszélybe kerülhet a 2020-as MSI

Koronavírus és a LoL: veszélybe kerülhet a 2020-as MSI

A 2020-as év egyik legnagyobb LoL-os rendezvénye is veszélybe kerülhet a koronavírus miatt.

Még a League of Legends bennfentes újságíróinak sincs fogalma arról, hogy a 2020-as Mid-Season Invitationalt megrendezik-e és ha igen, akkor pontosan mikor és hol játszanak egymással a meghívott csapatok. A koronavírus terjedésével szemben óvintézkedéseket hoztak több országban is, ami megpecsételheti az idei MSI sorsát.

Jobb félni, mint megijedni

Egyelőre pontos és 100 százalékig megbízható információkkal valószínű csak olyan egyének rendelkeznek a koronavírussal kapcsolatban, akik semmilyen formában nem tudathatják a világgal, hogy mire is kell számítani a legújabb fenyegetéstől. A Kínában kirobbant járvány fokozatosan szedi áldozatait, ezért a Riot Games úgy döntött, hogy több topligát egyszerűen nem, vagy csak korlátozott feltételekkel indít el. A legsúlyosabb helyzet egyértelműen Ázsiában alakult ki, de a PUBG esetében például egy berlini versenyt fújtak le az elővigyázatosság érdekében.

Keleten jelenleg két olyan LoL liga szünetel, amelyik a világ elitcsapatai közül többet is magáénak tudhat. A legnagyobb vesztes egyértelműen az LPL és az LDL, azaz a kínai League of Legends bajnokság első és másodosztálya. Doinb, Uzi, TheShyés a többiek nem tudnak mit tenni, türelmesen várják, hogy végre elindítsa a Riot a világ egyik, ha nem a legerősebb ligáját. 

Egy másik régió is megszenvedi a koronavírus elleni óvintézkedéseket, ugyanis a Pacific Championship Series sem rajtolt el időben. A tajvani, hongkongi, makaói és más dél-kelet ázsiai csapatokból álló új bajnokságban olyan csapatok szerepelnek, mint a Hong Kong Attitude, a J Team és az ahq eSports Club. Világbajnoki szereplőkből tehát nincs hiány, mérkőzésekből azonban igen. Egyelőre sem a PCS, sem az LPL nem kapott hivatalos engedélyt arra, hogy egymásnak eressze a játékra éhes klubokat. Határozatlan ideig szünetel mindkét régióban az összes első osztályú meccs, ami nem jó jel, alig három hónappal a 2020-as MSI előtt.

További problémák

Bár nem a koronavírussal függ össze, de a CBLOL, vagyis a brazil topliga sem kapott rajtengedélyt, mivel a São Paulót ért áradások teljesen tönkre vágták a mérkőzések helyszínét. A stúdió elektronikája odaveszett, alapoktól kell újjáépíteni a színpadot és az lelátót. A stáb gőzerővel dolgozik azon, hogy az elhalasztott indulás útjába semmi se állhasson. Az évszázad legnagyobb esőzése miatt február 29-ére csúsztatták el a CBLOL első meccsnapját.

Dél-Koreában sem alakult minden a tervek szerint, mivel az LCK ugyan elindult, de közönséget nem kell keresni a székeken. Egyetlen néző sem vehet részt a nyilvános mérkőzéseken, csak a játékosok és a szakmai személyzet léphet be az arénába.

A cikk nem ért itt vége, kattints a következő oldalra!

Mi az az MSI és mi köze van ehhez a koronavírusnak?

A topligák legjobb csapatai meghívást kapnak egy különleges versenyre, amit a tavaszi és nyári szezon közötti időszakban rendeznek meg minden évben. Több százezren nézik minden közvetítésen kedvenceiket, akik komoly díjazásért mérik össze erejüket a nagyon erős nemzetközi mezőnyben. 2019-ben a G2 Esports diadalmaskodott, miután a döntőben simán maga alá gyűrte a Team Liquid gárdáját. A megosztott bronzérmet az SKT T1 és az Invictus Gaming játékosai akaszthatták a nyakukba, ami jól mutatja, hogy minden nagy régió komolyan odateszi magát.

Ha minden az eddig megszokott kerékvágásban halad tovább, akkor az LPL és a PCS legjobbja egyszerűen nem vehet részt a versenyen, mivel egyetlen csapat sem rendelkezik eredménnyel. Gyorsan levonható a következtetés, hogy mekkora veszteség lenne ez az MSI számára. Fionn szerint így sem kell aggódni, mivel a szervezők túlságosan sok követ megmozgattak ahhoz, hogy lefújják az egészet. A szponzori szerződések alján már ott vannak az aláírások, amik kötelezik arra a Riotot, hogy valamit igenis össze kell nekik dobniuk. Hogy elhalasztják-e egy későbbi időpontra, vagy megtartják májusban, csak kevesebb csapattal, az egyelőre a jövő zenéje.

Ami biztos, hogy az LPL alapszakaszában minden csapat mindössze két mérkőzést játszott le eddig, a PCS-ben még rosszabb a helyzet, mivel ott egyetlen meccset sem tudtak megrendezni. Ilyen előzmények mellett nem lehet meghívni egyik szervezetet sem, hogy képviselje nemzetét az MSI-on. További aggodalomra adhat okot, hogy 2019-ben már január végén bejelentették az MSI helyszínét és időpontját, idén egy félmondat erejéig sem beszéltek a versenyről. A játékosok és klubok számára sem mindegy, hogy sikerül-e megrendezni a Mid-Season Invitationalt, mivel a 250 000 dolláros összdíjazás még ebben a világban is komoly összegnek számít.

A menedzserek, újságírók és az egyszerű rajongók is éhesen várják az információmorzsákat, de a Riot Games egyelőre hallgatásba burkolózik.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted megrendezik az MSI-t?

  • 57 %
  • 32 %
  • 4 %
  • 7 %