Öt mostanra remek játék, amik csak tengernyi patch után lettek igazán élvezetesek

Öt mostanra remek játék, amik csak tengernyi patch után lettek igazán élvezetesek

Egytől egyig remek játékok, még ha megjelenésükkor nem is arattak osztatlan sikert.

Gyakorlatilag minden nagy címet elcsúsztattak a tavaszról, egyedül A Doom Eternal és a Resident Evil 3 Remake várja majd az AAA kategória szerelmeseit. Sebaj, van jó néhány olyan játék az elmúlt évekből, amik kiadásukkor nem arattak osztatlan sikert, a fejlesztők azonban nem adták fel és ma már mindegyikkel remekül lehet szórakozni. A következőkben az én öt kedvenc ilyen játékomat láthatjátok.

Star Wars: Battlefront II

Az első DICE-féle Battlefront bár nem volt rossz, szenvedett a sok hiányzó tartalomtól. Sebaj, kaptuk a választ, majd a második rész tökéletes lesz. Sajnos nem lett az. Sőt, a játékosok még rosszabbul fogadták, mint az első részét. Persze a legtöbb véleményben benne volt az EA ellen érzett ellenszenvük és az is, hogy akkor éppen divat volt fikázni a Battlefrontot, mint videojátékot. Ugyanakkor az biztos, hogy a borzasztó mikrotranzakciók és a tömérdek bug rendesen alávágott a játéknak. Ezúttal viszont nem kellett várnunk egy következő részre, a DICE fogta és kijavította gyakorlatilag az összes hibát. Mára egy igazán remek, izgalmas, szemkápráztatóan szép játékká vált a Battlefront II, aminek multiplayer része több száz óráig is le tud kötni.

No Man's Sky

Kétlem, hogy valaki ne hallott volna arról a játékról, aminek még a készítői is elismerték, hogy hazudtak a megjelenés előtt. Javában dübörög a hype a Star Citizen és az Elit: Dangerous körül, amikor a független Hello Games előállt a No Man's Sky c. játékukkal. Egy olyan űrszimulátort ígértek, ami egyszerre elégíti majd ki a casual és a hardcore rajongókat. Tengernyi tartalom lesz benne, szó szerint egy univerzumnyi felfedezni valóval. A megjelenés előtti képek és videók mind egy gyönyörű, izgalmas, élettel teli világot vetítettek elénk, hogy aztán a kész programban egy szürke, legtöbbször kietlen bolygó várjon ránk néhány kaviccsal és növénnyel, meg persze rengeteg buggal.

Hatalmas kapufát, sőt, inkább öngólt lőtt a Hello Games a No Man's Sky megjelenésével, amit aztán ha mesterhármasra nem is, de gólra tudtak javítani. Szinte az alapjaitól építették újjá a játékot, ami ma már teljesíti is azokat az ígéreteket, amiket még a megjelenése előtt kaptunk. Folyamatos frissítések érkeznek a játékhoz még manapság is, ezek pedig mind ingyenesek. Jelenleg 50%-os kedvezménnyel, 27,49 euróért vásárolhatjuk meg Steamen, ennyiért pedig szinte ajándék. 

Rainbow Six: Siege

Bizony, a Ubisoft e-sport üdvöskéje sem volt a legjobb a megjelenésekkor, sőt! Hemzsegett a hibáktól, maréknyi tartalommal bírt, túl volt tolva mikrotranzakciókkal és a technikai fronton is elhasalt. Persze már maga a játék megszületése is meglehetősen problémás volt, hiszen az R6 mindig is egy sztori orientált, taktikus játék volt és ez lett volna a Patriots is. A folyamatos csúszások után az a program a kukában landolt, hamvaiból pedig megszületett a Siege. Az a Siege, ami korunk egyik legnépszerűbb FPS e-sport játéka. Véleményem szerint kicsit drágák a játék egyes csomagjai, de ezt leszámítva minden más hibáját kijavította az Ubisoft Montreal csapata.

State of Decay 2

Az Undead Labs eredeti alkotása tökéletes példa arra, amikor egy kiadó szembemegy a fejlesztőkkel és idő előtt megjelenteti a programot. A State of Decay jó szívvel is csak félkészen jelent meg és ez meg is látszódott a játék minden mozzanatán. A második résszel már jobb volt a helyzet, a program 2018 májusában jelent meg és bár osztatlan sikert nem aratott, sokak tetszését elnyerte. Technikai fronton azonban nem igazán tudtak fejlődni a készítők és a monotonitást sem sikerült teljesen legyőzniük. Szerencsére a technikai gondok zömének mára nyoma sincs, a State of Decay 2 pedig még mindig egy hangulatos, ötletes és érdekes játék. A legfrissebb, Juggernaut kiadás már megvásárolható lesz Steamen is, javított látványvilággal és hangokkal, felfrissült kezelőfelülettel és rengeteg új tartalommal. 

Tom Clancy's: The Division 2

Némileg kilóg a sorból, hiszen a cikkben szereplő öt játék közül talán a The Division 2 kapta a legjobb értékeléseket a megjelenésekor. Sokak fejében mégis egy monoton, unalmas és tartalmatlan játékként ragadt meg. Ideje azonban túltennünk magunkat az előítéleteinken és a Ubisoft múltbeli hibáin. A Tom Clancy's: The Division 2 egy remek, izgalmas játék, amin a megjelenés óta megjelent tartalmak csak még inkább fokoztak. Akár egyedül, akár barátainkkal játszva is remek szórakozást nyújt, ráadásul még mindig érkeznek hozzá friss tartalmak. Nemrég potompénzért lehetett megvásárolni, de én azt mondom, hogy még teljes áron is érdemes beruházni rá, főleg akkor ha nagyot csalódtál a Ghost Recon: Breakpointban és hiányzik egy Ubisoft-féle modern, taktikus TPS akciójáték, ami jócskán meg van szórva MMO elemekkel.

Sokszor érdemes várnunk kicsit és nem azonnal lemondani egy-egy játékról. Bár a megjelenéskor fájhat az adott program állapota, idővel mindent kijavíthatnak, mi pedig remek játékokba vethetjük bele magunkat. Valami hasonlóban reménykedek a Fallout 76 esetében is, ahogy nemrég azt is bejelentették, hogy a Bioware az alapjaitól dolgozza át az Anthemet. Ki tudja, lehet, hogy rövid időn belül mindenki a nagyot bukott Anthemet nyüstöli majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!