Lendületes meccsnap után örülhet két magyar csapat, ők már biztosan továbbjutottak

Lendületes meccsnap után örülhet két magyar csapat, ők már biztosan továbbjutottak

Igazán parádés meccseket láthattunk a K&H MNEB második szezonjának, osztályozó kupa döntőjének első napján.

Tűkön ülve vártuk, de végre elérkeztünk a K&H MNEB második szezon CS:GO versenyének, osztályozó kupájának a döntőjéhez. 16 csapta vívta ki magának a jogot, hogy itt lehessen, ám közülük csak négy juthat tovább. A mezőny erős, borzasztóan erős párosítások alakultak ki az ágrajon, az élőadásban viszont a BP5 Youngsters és a KmK CS-GO összecsapásával kezdtük a napot.

Mirage

A szétlövés, tehát a nyitómeccsek még Bo1-es formátumban zajlottak, az első követett mérkőzésünk pedig hol máshol, ha nem Mirage-on játszódott volna. Tigenét és csapatát úgy gondolom senkinek sem kell bemutatnom, a BP5 Youngsters csapatáról viszont lehet, hogy lemaradt valaki. A srácok csak nemrég óta mondhatják magukat BP5 játékosnak, szereplésüket viszont szinte rögtön egy svájci LAN-on kezdték meg, ahol derekasan helyt is álltak.

A meccset a KmK kezdte jobban, gejmzilla nagyot ment a pisztolykörben, utána viszont a forcebuy remekül működött a BP5Y csapatánál. Berobbantak B-re és azonnal ki is egyenlítették az állást. Meg tudták tartani a lendületet és egészen 6-1-ig húztak el a KmK mellett. Tigene hármasának köszönhetően meg lett a KmK harmadik köre is, és még a menthetőt is menteni tudták az első félidő végére.

9-6-os BP5 Youngsters vezetéssel fordultak a csapatok. A második játékrészben viszont még annyi babér sem termett a KmK csapatának, mint az elsőben. A BP5Y védelme betonbiztos volt, nem találtak rajta hibát bzték, így ki is kaptak Tishleréktől 16-6-os végeredménnyel.

Orgless vs TolóPeek

A negyeddöntők közül az Orgless és a TolóPeek összecsapását követtük, ami még szintén egy Bo1-es mérkőzés volt. A pálya nem nem csalás, nem ámítás, Mirage volt. Előzetesen legtöbben azért az Orgless csapatának adtuk a meccset, már csak az első szezon eredményeiből kiindulva is.

Ugyanazt a pályát és szinte ugyanazt a játékot is láttuk, mint az első meccsen. Az Orgless kemény támadó oldallal kezdett, ecoból ecoba kergették a TolóPeeket. 10-5-ös Orgless vezetéssel fordultak a csapatok, hogy aztán a második pisztolykör az Orgless köreinek számát növelje. 12-5-ről zárkózhatott a TolóPeek, ami bár nem ment rosszul, ahhoz kevés volt, hogy elodázzák az Orgless 16-8-as győzelmét.

LvLUP Esport vs Necrotic

A felső ági top 4 között már Bo3-as meccseket játszottak a csapatok, élőben pedig az LvLUP és a Necrotic összecsapását követtük. Előbbi a team_mix, utóbbi pedig a BP5 Youngsters csapatát küldte alsó ágra az előző körben. Ezúttal elmaradt a magyarok által favorizált Mirage, a meccs Infernon, Overpasson és Vertigon játszódott.

Az LvLUP választotta magának Infernot, annak rendje és módja szerint jól is kezdték azt. Kicsit hagyták ugyan felzárkózni a Necrotic csapatát, de B lerakót szinte hiba nélkül tudták betámadni. A-t nagyon jól olvasta és védte a Necrotic, de B-n túlságosan is passzívak voltak, magukra engedték az LvLUP játékosait, akik be is lőtték őket. 

Nem csak az első félidőt, de a pályát is sikerült megnyernie a LvLUP Esport csapatának, akiknek ezután Overpasson kellet bizonyítaniuk. Infernon nagyon jól használták a gránátjaikat, nem csak sebzések, de a vakítók és a CT-ket kizáró füstök is tökéletesek voltak, ezt pedig elmondhatjuk Overpassról is. A 16-5-ös Inferno után bár borzasztóan kezdett az LvLUP Overpasson. Hat körös hátrány után csak belekezdeni a zárkózásba, ami viszont meglepően jól működött.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a legvégén az LvLUP bírta jobban a nyomást, ők tudtak pontosabban, erősebben játszani, ami meg is hozta a 16-13-as végeredményt és vele együtt a meccsgyőzelmet is. Ezzel pedig az LvLUP Esport csapata az első továbbjutó, ők már biztosan játszhatnak majd a K&H MNEB második szezonjának alapszakaszában.

Orgless vs DYLYK

A nap utolsó mérkőzését játszották hussaR és ultra csapatai, ami már egy teljesen más képet festett, mint az előző LvLUP vs Necrotic meccs. Míg ott erőszeretettel húzták el a köröket az utolsó másodpercekig, addig itt inkább a gyors támadásoké volt a főszerep.

Mindkét csapat sokszor peekelt ki egy-egy pozícióból egy remekül eldobott vakító után, ám a körök legtöbbször az Orgless csapatának kedveztek. Kipróbált szinte minden a támadó DYLYK, foglaltak közepet, játszottak lassú B-t és persze nem maradt el a füstös A sem, az Orgless játékosai azonban szinte minden helyzetben nagyobb tűzerőt képviseltek.

A gyors támadások majd a precíz védelem azonban meghozta a gyümölcsét, 11-11 után átvette a vezetést a DYLYK. Mindez hiába, higgadt és jól felépített körökkel az Orgless 16-12-re húzta be Mirage-t. Ez a mentalitás és lendület pedig megmaradt Overpassra is. Egyszerűen bedarálták hussaRék a DYLYK játékosait. 16-2-es Overpasson aratott győzelemmel behúzták a mérkőzést és csatlakoztak a továbbjutók csoportjához.

Ezzel tehát az LvLUP és az Orgless a nap igazi nyertesei, ők már biztosan ott lesznek az alapszakaszban. Ott viszont nem lesz könnyű dolgok, hiszen olyan csapatokkal szemben kell majd játszaniuk, mint a Salamander, a Volgare, a GIWU és a Genesis Gaming.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!