Egy Harry Potter és egy Metroid játék is játszható már a Minecraftban!

Rengeteg csodát látott már a Minecraft, de ez a két projekt talán mindenen túltesz.

Rengeteg csodás és még több őrült dolgot láttunk már a Minecraftban. Nemrég a Vatikán is elindította a saját szerverét, ahol nincs helye a toxikusságnak, a közösség az első. De játszhatunk akár CS:GO-t is a Minecrafton belül, sőt most egy Harry Potter és egy Metroid játék is elkészült Notch alkotásán belül.

Minecraft School of Witchcraft and Wizardry

Hosszú évek óta nem kaptunk Harry Potter játékot (a mobilos címeket most ne számoljuk), de tekintve a filmeket feldolgozó játékokat és a meglepően unalmas LEGO Harry Potter-t, ez talán nem is baj. A moddereknek hála azért néha igazi varázslóknak vagy boszorkáknak képzelhetjük magunkat.

Minecraft School of Witchcraft and Wizardry is egy mod, amit a projekt mögött álló lelkes csapat már négy éve fejleszt. A cél a kezdetek óta egy tartalmas, gyönyörű, részletes és hangulatos Harry Potter világ megalkotása volt, ami sokkal több egyszerű bejárható területeknél. 

Persze ellátogathatunk a könyvek számos ikonikus helyszínére, a Roxforttól kezdve a 9 és háromnegyedik vágányon át, egészen a Tiltott Rengetegig. Iskolásokként órákat vehetünk fel, megvásárolhatjuk dolgainkat az Abszol út boltjaiban, akár bájitalokat is keverhetünk. Számtalan logikai feladvány, fejtörő és küldetés vár minket a frissen megjelent mod már játszható, alfa változatában. IDE KATTINTVA ti is letölthetitek és kipróbálhatjátok azt, ami jelenleg még közel sincs kész, sok tartalom hiányzik belőle és bugok is előfordulhatnak, hiszen még csak a 0.4 verzió érhető el a programból.

Metroid Fusion

Szintén a napokban mutatták meg a Minecraftba oltott Metroid Fusion legújabb változatát. Egészen elképesztő, de a játékot egyetlen ember fejleszti, ráadásul modok nélkül. Hét éve kezdte kitartó munkáját, és bár korábban is kaptunk már ízelítőt a projektből, azóta sokat fejlődött.

I'm recreating Metroid Fusion in Vanilla Minecraft! from r/Minecraft

Egészen elképesztő a játék jelenlegi állapota, szinte egy az egyben a 2002-ben megjelent klasszikust idézi. Mindezt pusztán szórakozásból, kikapcsolódásként csinálja a Nyubug nevű játékos. Remélhetőleg ezúttal megenyhül majd a Nintendo szíve és nem törli majd el az alkotást.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!