A Disney nem előre, hanem visszafelé menekül a Star Wars világában

A Disney nem előre, hanem visszafelé menekül a Star Wars világában

Ha jól fog menni, akár a filmes vonalat is meghatározhatja!

Tavaly a Star Wars Celebration alkalmával jelentette be a Lucasfilm és a Disney, hogy új könyvek és képregények érkeznek a messzi-messzi galaxisról. Mostanra már azt is tudjuk, hogy az új történetfolyam a The High Republic címet viseli és 200 évvel a Baljós árnyak előtt játszódik. Az új kaland "A Test of Courage" képregénnyel indul, de később az "Into the Dark" és "Light of the Jedi" regények bővítik majd az univerzumot. Amennyiben a fogyasztók vevők lesznek rá, nagy valószínűséggel a későbbi filmes vonalat is meghatározhatja.

Az új koncepciós rajokért kattints a képre!

A történetről röviden annyit tudunk, hogy a Köztársaság békebeli idejébe csatlakozunk be, ahol a Jedik a galaxis őrzőiként jelennek meg. A konfliktust az fogja jelenteni, hogy a peremvidékről hirtelen előbukkan a Nihil nevezetű banda, ami nagy veszélyt fenyeget a galaxisra. Tekintve, hogy a Baljós árnyakban elhangzik, hogy 100 éve nem láttak Sithet, kétségünk támad afelől, hogy valóban a Nihilek lesznek-e a fő ellenlábasok. Még az is lehet, hogy mögöttük a Sithek munkálkodnak.

Aki 2006 és 2010 között gyűjtött képregényt az tudja, hogy játszódott már a múltban Star Wars történet Zayne Carrickkal a főszerepben a Knights of The Old Republic néven. Az a story igencsak erős felütéssel kezdődik, ugyanis Zayne éppen a lovaggá avatási ceremóniájáról késik (nagy szerencséjére), amikor azt látja, hogy a Padawan barátait lemészárolták a Mestereik. A 2003-as K.O.T.O.R pedig a máig legnépszerűbb Star Wars videojáték adaptáció, szintén bitang erős cselekménnyel. 

Habár vannak jó példák arra, hogy az időutazás visszafelé is jól el tud sülni, mi mégis kétkedve fogadjuk a Disney döntését, ugyanis ezzel láthatóan elvetik az innováció lehetőségét, s nem a jövőbe, hanem a múltba tekintenek, amikor "még minden jó volt".

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!