Fakerék is kényszerpihenőn: felfüggesztik az LCK meccseket a koronavírus miatt

Fakerék is kényszerpihenőn: felfüggesztik az LCK meccseket a koronavírus miatt

Teljesen kiürül az LCK arénája.

A koronavírus miatti óvintézkedések következtében újabb League of Legends topligát függesztenek fel átmeneti időre. A kínai LPL online körülmények között folytatódhat, a PCS még mindig nem tudott elrajtolni, mindeközben Dél-Koreában további szankciókat vezettek be. Eddig üres arénában játszották hétről hétre a meccseket, de ez sem elég biztonságos, így inkább teljesen szüneteltetik a párharcokat.

Az LCK-vel kapcsolatos hivatalos cikk a koreai Fomos weboldalon jelent meg, ennek fordítását az alábbiakban olvashatjátok.

"A Riot Games március 3-án, kedden jelentette be, hogy átmenetileg szüneteltetik az LCK 2020 tavaszi szezonját. Ezzel a döntéssel szeretnék megelőzni a koronavírus további terjedését és céljuk, hogy garantálják a liga tagjainak biztonságát. Az intézkedés értelmében az LCK és az LCK Challenger liga tavaszi szezonjának első felének utolsó mérkőzését még lejátsszák a csapatok március 6-án, a felfüggesztés utána lép hatályba. Az LCK-hez kapcsolódó minden egyéb műsort is átmenetileg beszüntetnek addig, amíg a bajnokság újra nem indul. A liga újraindulása csak és kizárólag a koronavírustól függ.

Az LCK mindent megtesz a megelőzés érdekében, ami garantálja a nézők, játékosok és a staff biztonságát. Bevezették a kötelező testhőmérséklet mérést, a kézfertőtlenítők használatát és a maszkok hordását. Emellett kizárták a sajtót és a közönséget is az LCK mérkőzésekről, hogy minél kevesebb kapcsolatot létesítsenek egymás között az emberek."

A koreai topligában a Gen.G és a T1 nagyszerű rajtot vett, de a DragonX-et és az Afreeca Freecst sem szabad leírni. A szünet valószínű egyik csapatnak sem jön jól, kíváncsian várhatják a rajongók, hogy milyen patchtől tud bekapcsolódni újra a LoL vérkeringésébe az LCK.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!