Elbukott az OG, a svéd csapatok viszont remekeltek - Kialakult az EU Minor mezőnye

Elbukott az OG, a svéd csapatok viszont remekeltek - Kialakult az EU Minor mezőnye

Könnyen lehet, hogy új szurkolhatunk a Majorön a fnaticnak vagy akár a NiP-nek is.

A hétvégén lezajlott az ESL One: Rio Major európai Minorjának zárt selejtezője, ahol 16 csapat küzdött meg a 8 továbbjutást érő helyért. A svéd csapatok szinte elkaphatatlanok voltak, de voltak olyan győzelmek is, amikre már kevésbé számítottunk.

Az első napon szinte minden a papírforma szerint alakult. A legnagyobb nevek nem találtak legyőzőre a felső ágon és két meccs után tovább is lőtték magukat a Minorra. A fnatic, a complexity, a Heretics és a NiP mellett további négy hely volt kiadó, amikre többek között olyan csapatok álltak sorban, mint a BIG, az OG, a Movistar Riders vagy éppen a Dignitas.
A 12 még versenyben lévő csapat közül végül a Dignitas, a GODSENT, a Movistar Riders és a Copenhagen Flames bizonyult a legerősebbnek. Ők négyen foglalták el az EU Minor utolsó üres helyeit. Sokan kiestek a játszmából, akik pár éve még a legjobbak között gyártották a fejeseket. Nem sikerült régi önmagára találnia a BIG-nek, a szedett-vedett Heroic is gyengének bizonyult, a legnagyobbat még sem ők bukták.

Sokkal inkább az OG és az a MAD Lions, aki végül nem tudott részt venni a versenyen. Persze fiatal csapat még az OG és még mindig úgy néz ki sokaknak, mintha véletlenszerűen válogatták volna össze a játékosokat, de a Minort azért sokan odaadták nekik. Nem állt még össze ez a csapat, ezt nagyon lehetett látni a játékukon. Pontatlanok, rendezetlenek voltak, és gyakorlatilag bármilyen pályán alul tudtak maradni ellenfelükkel szemben. Rióban így már biztosan nem látjuk majd őket, az év további részére viszont még bőven összekaphatják magukat.
A MAD Lions csapatáról pár nappal a zárt kvali előtt írtunk, miszerint HUNDEN visszalépett az ötös irányításától és belsős szerepet tölt majd be a jövőben a szervezetnél. Két napjuk volt új játékost találni, ezt viszont nem sikerült. Nem indultak el a Minor zárt selejtezőjén, helyükre pedig az a Complexity érkezett, aki aztán tovább is jutott.

Kár, hogy így alakult a dánok számára. A tavalyi V4 FSF óta szárnyalt az ötös, karnyújtásnyira kerültek a HLTV top 10-es listájától és bár utólag fölösleges ezen rágódni, minden esélyük meg lett volna arra, hogy akár a Majorre is kijussanak.

Az európai Minoron tehát a következő csapatok vehetnek részt:

  • fnatic
  • Dignitas
  • GODSENT
  • NiP
  • Heretics
  • Copenhagen Flmaes
  • Movistar Riders
  • Complexity

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!