Faker komoly összeggel száll be a koronavírus elleni harcba

Faker komoly összeggel száll be a koronavírus elleni harcba

Csapata, a T1 pedig az eheti teljes stream bevételét felajánlotta a vírus megfékezésére.

A koronavírus napról napra egyre több embert és területet érint, tegnap késő este érkezett a hír, hogy Olaszország teljes területét lezárják, mintegy 60 millió ember kerül karanténba. Habár most Európa Olaszországra és a környező területekre figyel, nem szabad elfeledkezni az ázsiai országokról sem, Kína után Dél-Korea a második legfertőzöttebb ázsiai ország.

Március első napjaiban a koreai profi ligát, az LCK-t is leállította a Riot Games, ugyanis hiába zajlottak addig is élő közönség nélkül a mérkőzések, már ezt sem ítélték elég biztonságosnak.

Ezen események után Faker közzétette, hogy beszáll ő is a koronavírus elleni harcba, 25 ezer dollárral, nagyjából 7,4 millió forinttal támogatja meg a küzdelmet. Ezenfelül a T1, a játékosaik héten befolyó élő közvetítésből származó bevételeit is felajánlotta, így egy tényleg komoly támogatást nyújtva.

Azonban nem Faker és a T1 az elsők, akik az e-sport világából segíteni akarnak, a világhírű lövész, Uzi is 20 ezer egészségügyi maszkot vásárolt a jicsangi kórháznak, illetve a FunPlus Phoenix és a Tencent is tetemes összegű támogatást nyújtottak.

Noha a sztereotípia szerint a gamereknek nem kell tartania a vírustól, azért mossatok gyakran kezet, kerüljétek a nagy tömeget és vigyázzatok a saját egészségetekre!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!