Szárnyal a Steam, megdőlt az abszolút rekord

Szárnyal a Steam, megdőlt az abszolút rekord

A Valve óriásit profitálhat a jelenlegi állapotokból.

A világ legnépszerűbb PC-s platformja óriási rekordot döntött az elmúlt órákban. Egyszerre 20 313 451 felhasználó volt online Steamen, ebből 6,2 millióan még egy játékot is elindítottak. A gamerek legnagyobb hányada a Counter Strike: Global Offensive-vel múlatta az időt, de a Dota 2 és a PUBG is nagyszerű számokat produkált.

Alig egy hónapja dőlt meg az előző rekord, de máris újabb mérföldkövet hagyott el a Steam. A nemzetközi helyzet fokozódik, ami a videójátékok iparágának elhozhatja az aranykort. Az új Call of Duty battle royale-la, a Warzone-nal 15 millióan játszottak az első héten, ami egy elképesztő adat. Most már csak arra kíváncsi mindenki, hogy a Fortnite és a Minecraft milyen számokat képes túlszárnyalni a következő időszakban.

Ezeknek a kiugrásoknak természetesen megvan az oka. Világszerte elővigyázatossági lépéseket eszközölnek az államok, amik között elsők között szerepelt, hogy bezárják az oktatási intézményeket. A koronavírus óriási fenyegetést jelent a társadalomra, ezért minden eszközzel harcolnak az ellen, hogy minél kevesebben essenek áldozatául a fertőzésnek. Bár a számok alapján a fiatalok nincsenek közvetlen veszélyben, de tünetmentes hordozóként kockázatnak tehetik ki a családjukat. A digitális oktatás egyelőre még gyerekcipőben jár a kevésbé fejlett országokban, ezért is lehet, hogy rakétaként lőttek ki a videójátékokhoz fűződő legfontosabb statisztikák számai.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!