Könyvtárt nyitottak Minecraftban, ahol elérhetőek a cenzúrázott sajtótermékek

Könyvtárt nyitottak Minecraftban, ahol elérhetőek a cenzúrázott sajtótermékek

Ismét kitett magáért a Minecraft nagyszerű közössége.

Vannak olyan országok a világban, ahol bizonyos könyvek, folyóiratok és más sajtótermékek egyszerűen nem lelhetőek fel legális úton. A cenzúrázott tartalmak megszerzése még a legnagyobb techguruknak sem egyszerű feladat, de létezik egy hely a világhálón, ahol mostantól nem kell attól félni, hogy a hatóságok rád törnek olvasás közben. A BlockWorks és MediaMonks csapat felépítette a Minecraft egyetlen könyvtárát, ahol otthonra találhatnak az érdeklődő olvasók és az üldözött újságírók egyaránt.

Az Uncensored Library névre keresztelt neoklasszikus múzeum önmagában is egy óriási teljesítmény. Elképesztő méretei és részletgazdag kidolgozása hosszú órák eredménye. A hatalmas könyvgyűjtemény folyamatosan bővül, de már most is jelentős példányszámban lehet megtalálni a cenzúrázott írásokat. Olyan anyagok is megtalálhatóak a virtuális polcokon, mint a szaúdi Jamal Khashoggi által feltárt szörnyű részletek, amik az újságíró életébe kerültek. Hogy az elnyomás ne szabhasson gátat a sajtószabadságnak, Khashoggi menyasszonya komoly támogatást nyújt a könyvtár működtetéséhez. 

A Library jelenleg is üzemel, de csak idő kérdése, hogy mikor kezdik el állami szinten is tematizálni ezt a létesítményt. Azok a nemzetek, akik szeretnének eltusolni valamit, azoknak nem jelenthet akadályt, hogy valamilyen fogást találjanak a virtuális intézményen. A könyvtár, mint szimbólum történjék bármi, mostantól ott szerepel majd a Minecraft valaha volt legnagyobb remekműveinek sorában.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szoktál Minecraftozni?

  • 6 %
  • 51 %
  • 26 %
  • 17 %