Március végén újraindulhat a koreai LoL liga

Március végén újraindulhat a koreai LoL liga

Hamarosan vége az ínséges időszaknak.

Sokan tartják úgy, hogy az LCK, azaz a koreai LoL liga első osztálya a legerősebb bajnokság az egész világban. Valószínű nem járnak ezen hangok messze a valóságtól, de Fakerék sem legyőzhetetlenek, erre jó példa volt az elmúlt évek összes világversenye. Az LCK átmenetileg kényszerpihenőre vonult, de úgy tűnik, hogy a koronavírus terjedése alábbhagyott a keleti országban, ami azt jelenti, hogy ismét a billentyűk közé csaphatnak a profik.

Az összes mérkőzés és minden hozzájuk kapcsolódó műsor március 2-a óta szünetel, de több forrás is azt állítja, hogy online körülmények között folytatódhatnak a küzdelmek néhány héten belül. A gaming házas megoldás nem egyedülálló jelenség, a gyakorlat Kínában már bevált és hamarosan átveheti az LCS is. A Riot Games Korea az alábbiakat nyilatkozta az elmúlt napokban.

A Corona19 világjárvány miatt úgy döntöttünk, hogy az LCK és a Challengers Korea határozatlan időre szünetel. A liga tagjainak biztonsága érdekében kellett meghoznunk ezt a döntést. Jelenleg nem tudunk még biztosat mondani arról, hogy mikor indulhat újra a liga, azonban folyamatosan figyeljük a híreket. Ha a járvány terjedése mérséklődik, akkor kitűzünk egy időpontot."

Az LCK-t jelenleg a Gen.G vezeti 8-1-gyel, de mindössze egyetlen vereséggel gyűjtött csak többet a DragonX és a T1 csapata. Ha szeretné még idén megrendezni az MSI-t és a Worldsöt is a Riot, akkor kénytelenek lesznek átállni az online ligarendszerre, ez már szinte biztosra vehető.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik a világ legerősebb LoL ligája?

  • 69 %
  • 0 %
  • 15 %
  • 15 %