Kormányzati Minecraft szervert indítottak az otthonmaradó gamereknek

Kormányzati Minecraft szervert indítottak az otthonmaradó gamereknek

Különös módon szólítaná meg a fiatalokat a végrehajtó hatalom.

Április 10-éig minden lengyel iskolát bezártak a koronavírus-járvány miatt, ezért gyerekek millió maradtak otthon, a négy fal között. Bár az online oktatás széles körben elterjedt Lengyelországban is, ennek ellenére nem könnyű lefoglalni a fiatalságot. A kormányzat úgy döntött, hogy különös módon próbálja meg fenntartani az önkéntes karantént, saját Minecraft szervert indítottak útjára.

Minden csatlakozóra egy 60x60-as terület vár, amin kiélheti a kreatív gondolatait. Különböző szempontok alapján a legötletesebb diákok díjakkal is gazdagodhatnak, ami további motivációt adhat arra az iskolásoknak, hogy Minecraftozással töltsék el a szabadidejüket. Világszerte 100 milliónál is többen ülnek le a virtuális homokozó elé, sőt a mostani körülmények között akár a 150 milliós határ sem tűnik elérhetetlennek. A lengyel kormányzat meglátta a lehetőséget, de gondoltak azokra is, akik nincsenek oda a világ egyik legnépszerűbb videójátékáért. Nekik kvízesteket, gaming partykat és más szórakoztató programokat találtak ki, hátha ezzel sikerül elérni a céljukat. 

Ez már nem az első alkalom, hogy a Minecraft és a COVID-19 összekapcsolódik. Japánban kisdiákok megszervezték maguknak a tanévzáró ünnepséget a játékon belül, mivel ott is bezárták az összes iskolát elővigyázatossági okokból.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!