Minecraftban modellezné le méretarányosan az egész Földet egy lelkes játékos

Minecraftban modellezné le méretarányosan az egész Földet egy lelkes játékos

Nem lesz egyszerű feladat, az egyszer biztos.

Egy Minecraft játékos úgy döntött, hogy eddigi legnagyobb projektjébe vág bele. PippenFTS az egész Földet szeretné, 1:1-es méretarányok mellett lemodellezni a világ legnépszerűbb sandbox videójátékában. Nemcsak a hegyeket, folyókat és tengereket építené meg, hanem minden egyes emberkéz által létrehozott épületet is szeretné felhúzni blockokból.

Természetesen egy ekkora vállalkozáshoz nem elég egy ember, mivel valószínűleg akkor sem tudná befejezni a mesterművét, ha egész életében csak ezen dolgozna. PippenFTS ezért azon munkálkodik, hogy beszervezzen maga mellé további gamereket, akikkel együtt létrehozhatják a Minecraft valaha volt legnagyobb világát. A Cubic Chunks és a Terra 1 to 1 modok elengedhetetlenek ahhoz, hogy a játékba épített korlátozásokat képesek legyenek a projekten dolgozók egyetlen mozdulattal átvágni. Utóbbival a műholdakkal készült képeket lehet ráhúzni az építőkockákból összetákolt bolygóra, de ez csak a munka kezdete. Ha megvannak az alapok, jöhetnek a finomhangolások, amik nem két perc alatt készülnek el. Ezt csak tetőzi, hogy az épületek felhúzása ténylegesen emberi kezet kíván és nem lehet semmilyen automatikával felépíteni ezt a "világot a világban".

A Minecraft akkora szabadságot enged a játékosok számára, amire még soha, egyetlen program sem volt képes, miközben megmarad egy sima videójátéknak. Nem véletlen, hogy már kormányzati szinten is rájöttek arra, hogy ezzel lehet otthon tartani a fiatalságot ezekben a járvány sújtotta időszakokban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted sikerül lemodellezni az életnagyságú Földet?

  • 47 %
  • 21 %
  • 32 %